Konkurences padome darbu specifikas dēļ komandu papildinās ar ekonomistiem

publicitātes foto
publicitātes foto

Konkurences padome (KP) plāno pieņemt darbā cilvēku, kas aktīvāk varētu pētīt lietu ekonomiskos aspektus, ieviest jaunas ekonomiskas pieejas, izmantot ekonometrijas metodes, jo padome darbā saskaras ar nepieciešamību vairāk vērtēt ekonomiskas koncepcijas, piemēram, pārmērīgi augstas vai zemas cenas, sacīja KP vadītāja Skaidrīte Ābrama.

Ābrama norādīja, ka patlaban KP strādā 34 cilvēki, un plānots darbinieku skaitu šā gada laikā palielināt līdz 45.

"KP darbinieku noslodze ir ļoti liela, cilvēki strādā ar smagām un darbietilpīgām lietām. Šogad darbā ir pieņemti četri jauni darbinieki, kas jau ir veiksmīgi ievadīti darbā," atzina KP vadītāja.

Padome plāno meklēt cilvēkus, kas būtu spējīgi pētīt lietu ekonomiskos aspektus, ieviest jaunas ekonomiskas pieejas, izmantot ekonometrijas metodes.

"Ekonomikai ir liela loma karteļu atklāšanā, tāpēc ekonomiskā analīze ir tā, kas jāpilnveido padomē arī turpmāk. Juristi KP ir spēcīgi, jo padomes lēmumi tiesās gandrīz 100% tiek apstiprināti, piemēram, pērn no apstrīdētiem 17 lēmumiem tiesa neatcēla nevienu," piebilda konkurences uzraugošās institūcijas vadītāja.

Patlaban puse no KP darbiniekiem ir ar jurista izglītību, bet puse - ar ekonomista izglītību vai tehnisko specialitāšu eksperti.

Jau ziņots, ka valdība Skaidrīti Ābramu pēc ekonomikas ministra Daniela Pavļuta ieteikuma KP vadītājas amatā uz pieciem gadiem apstiprināja šā gada 12.jūnjā. Ābrama jaunajā amatā stājās 26.jūnijā.

Ābramai ir maģistra grāds vadības zinātnē Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu "Akad" un "Imaka" pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi.

Ābrama no 2004.gada līdz 2009.gadam pildījusi KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011.gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP Ābrama bija Vācijas "Internationaler Bund" valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011.gada oktobra Ābrama vada Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietver pētījuma izstrādi par aktuālo transporta un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā "Codacons". Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas (EK) finanšu instrumenta "Technical Assistance and Information Exchange" eksperte dažādās valstīs, kā arī EK programmā "Twinning" izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē.

Iepriekšējā KP priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme piekrita kļūt par Labklājības ministrijas valsts sekretāri. Šos pienākumus viņa sāka pildīt no 15.februāra. Līdz jaunā KP priekšsēdētāja apstiprināšanai Ministru kabinets februārī šajā amatā iecēla padomes locekli Dzintaru Striku.

Visu interviju ar Skaidrīti Ābramu var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas" un aģentūras LETA sadaļā "Intervijas".


Написать комментарий