Daugavpiliešu drošību un mieru nodrošinās video novērošanas postenis par 25 870 latiem

foto turbophoto.com
foto turbophoto.com

Ar mērķi paaugstināt drošības līmeni Daugavpilī pirms diviem gadiem Municipālā policija bija izstrādājusi pilsētas videonovērošanas programmu, bet pagājušā gada rudenī pilsētas dome noslēdza ar SIA „Belam Riga” līgumu par videonovērošanas kameru ierīkošanu dažādos pilsētas rajonos.

Vakar notikušajā Finanšu komitejas sēdē Municipālās policijas priekšnieks Vladimirs Gudakovskis uzstājās ar priekšlikumu piešķirt no pašvaldības budžeta finanšu līdzekļus, lai organizētu novērošanas posteni. Saskaņā ar domes deputātiem iesniegto projektu, signāls no 33 videokamerām, kas tiks ierīkotas 28 vietās, tiks saņemts vienotā pultī.

Videokameru ierīkošanas vietas dažādos pilsētas rajonos savulaik tika saskaņotas ar Valsts policijas darbiniekiem. Tiek plānots, ka kameras tiks ierīkotas pilsētas centrā, Jaunforštadtē, Jaunbūvē un Ķīmiķu mikrorajonā – 18.novembra ielas krustojumos, pie naktsklubiem, skolām, kultūras namiem, stadioniem utt.

Video novērošanas posteni, kas sāks strādāt no 1.augusta, diennakts laikā apkalpos pašvaldības policijas 9 darbinieki saskaņā ar noteikto grafiku. Viņu darba algai laika posmā no 1.augusta līdz 31.decembrim tiek plānots iztērēt gandrīz 14 400 latus, vidēji aptuveni 300 latus katram ik mēnesī.

Kopumā, lai mūsu pilsēta diennakts laikā tiktu novērota un iedzīvotāji varētu mierīgi gulēt naktīs un pastaigāties pa Daugavpili dienas laikā, nepieciešams no pašvaldības saņemt 25 870 latus. Izņemot video novērošanas posteņa darbinieku algas, šajā summā iekļauti izdevumi, lai iegādātos formas tērpus, mēbeles, kancelejas preces, kā arī pārbaudītu veselības stāvokli, līdzekļi apdrošināšanai un degvielai. Katra darbinieka pilnai ietērpšanai plāno iztērēt ne vairāk kā 240 latus.

Sakarā ar to, ka Municipālās policijas darbiniekiem nāksies daudz biežāk izbraukt pie likuma pārkāpējiem, kuru pārkāpumi tiks fiksēti ar videokameru palīdzību, dīzeļdegvielai laika posmā no šī gada 1.augusta līdz 31.decembrim tiek plānots iztērēt aptuveni 844 latus.

Pēc Gudakovska kunga vārdiem, pašlaik notiek videokameru uzstādīšana noteiktajās vietās, un no augusta beigām visa sistēma tiks nodota ekspluatācijā.


Написать комментарий