'WikiLeaks' sāk publiskot vairāk nekā divus miljonus Sīrijas amatpersonu e-pasta vēstuļu

publicitātes foto
publicitātes foto

Interneta vietne "WikiLeaks" ceturtdien paziņoja, ka sāk publiskot vairāk nekā divus miljonus Sīrijas politisko amatpersonu un citu ar valdību saistītu cilvēku elektroniskā pasta vēstuļu, kas rakstītas no 2006.gada augusta līdz šā gada martam.

""WikiLeaks" ir sācis publiskot Sīrijas failus - vairāk nekā divus miljonus e-pasta vēstuļu, ko rakstījuši Sīrijas politiķi, ministrijas un ar [valdību] saistītās [ārvalstu] kompānijas, un kas ir datētas no 2006.gada augusta līdz 2012.gada martam," sacīja "WikiLeaks" pārstāve Sāra Harisone. Viņa piebilda, ka paies zināms laiks, līdz tiks publiskotas visas e-pasta vēstules, kas ir "WikiLeaks" rīcībā.

"WikiLeaks" mājaslapā teikts, ka šis e-pasta vēstules sniegs jaunu informāciju par Sīrijas valdības darbību, bet arī "atklās, kā Rietumi un Rietumu kompānijas saka vienu, bet dara ko citu".

Pēc "WikiLeaks" mājaslapā sniegtās informācijas, 2 434 999 e-pasta vēstules ir no Sīrijas Ārlietu, Finanšu un Prezidenta lietu ministrijām. No šīm vēstulēm apmēram 400 000 ir arābu valodā, bet 68 000 - krievu valodā.

"WikiLeaks" dibinātājs Džuljens Esanžs izplatīja paziņojumu, kurā teikts: "Šie materiāli ir neērti Sīrijai, bet tie ir neērti Sīrijas ārējiem oponentiem." Esanžs, kura izdošanu saistībā ar aizdomām seksuāla rakstura noziegumos Lielbritānijai ir pieprasījusi Zviedrija, pašlaik atrodas Ekvadoras vēstniecībā Lielbritānijā, jo ir pieprasījis politisko patvērumu Ekvadorā.

"WikiLeaks" 2010.gadā publiskoja desmitiem tūkstošu slepenu ASV militāro dokumentu par karadarbību Afganistānā un Irākā. 2010.gada 28.novembrī tā sāka publiskot vairāk nekā 250 tūkstošus ASV vēstniecību ziņojumu.


Написать комментарий