Arī ceturtdien brīdina par pērkona negaisu un lietusgāzēm

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Arī ceturtdien sinoptiķi brīdina par stiprām pērkona lietusgāzēm, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sinoptiķi informē, ka ceturtdien gaidāms mērens austrumu vējš. Gaisa temperatūra dienā būs no +20 līdz +25 grādiem, vietām pat līdz +27 grādiem.

Ceturtdien no dienvidiem pāri Latvijai virzīsies siltā atmosfēras fronte – mākoņu daudzums aizvien būs liels, tie nesīs arī lietusgāzes, atsevišķos rajonos tās būs pat stipras, ar pērkona negaisu un iespējama ir arī krusa. Pērkona negaisa laikā vējš var būt brāzmains, tomēr ļoti stipru vai postošu vēja brāzmu varbūtība ir zema.

Arī turpmākajās dienās – piektdien, sestdien un svētdien – Latvijā valdīs karsts laiks, gaisa temperatūra paaugstināsies virs +25 grādu atzīmes, sestdien dienas laikā vietām tā varētu sasniegt +28 un +30 grādus.

Tomēr vēl aizvien Latvijas teritorijai pāri virzīsies mākoņu zonas, kas nesīs pērkona lietusgāzes, vietām pat stipras, iespējama arī krusa, brīvdienās negaisa mākoņi var izraisīt ar spēcīgas vēja brāzmas, augstāka to varbūtība ir svētdien.


Написать комментарий