Autobusu salonos dažos Daugavpils maršrutos tagad var izmantot Wi Fi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada pavasarī pilsētas plašsaziņas līdzekļos bija parādījusies informācija, ka Daugavpilī drīzumā varētu parādīties jaunas bezmaksas interneta pieejas zonas. Bija runa par interneta pieslēguma ierīkošanu autobusos.

Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida pakalpojums jau ir pieejams dažu Daugavpils autobusu maršrutu pasažieriem. Pēc viņa vārdiem, pagaidām ir tikai viens autobusu reiss, kas periodiski mainās un kura salonā var izmantot Wi Fi.

Šis pakalpojums pašlaik ir pieejams tikai tiem pasažieriem, kuri dodas uz Rīgas un Rēzeknes virzieniem. Mobilo sakaru operatori pagaidām tikai izmēģina dažādus maršrutus, nosakot veiksmīgākus un kvalitatīvākus, kuros nav „melno caurumu” un sakaru pārrāvumu. Vēlāk tiks veikta cenu aptauja un tiks risināts interneta pakalpojuma izmantošanas autobusā apmaksas jautājums.

Uz jautājumu, vai Wi Fi kādreiz varētu parādīties arī pilsētas autobusos, Sergejs Mihailovs atzīmēja, ka 15-20 minūtes sabiedriskajā transportā var pavadīt arī bez interneta. Turklāt, Daugavpilī ir daudz vietu, kurās var izmantot bezvadu interneta pakalpojumu.

Starp citu, pastāv ideja padarīt internetu Daugavpilī vēl pieejamāku – tiek izstrādāta ideja par bezvadu interneta izmantošanas iespēju pilsētas kafejnīcās, degvielas uzpildes stacijās, autoostā.

Šī gada aprīlī kādā intervijā vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka, viņaprāt, bezmaksas WI Fi būtu jāierīko arī skolās un bērnudārzos.

Jāatzīmē, ka zinātnieki Wi Fi uzskata par veselībai bīstamu.


Написать комментарий