Deivisam jau ilgāku laiku prognozēja drafta pirmo numuru. 19 gadus vecais Deiviss aizvadītajā sezonā spēlēja Kentuki Universitātes komandā "Wildcats", kuras rindā viņš NCAA turnīrā vidēji guva 14,2 punktus un izcīnīja 10,4 atlēkušās bumbas. Viņš ar 186 blokiem sezonas laikā sasniedza jaunu savas komandas rekordu. Tāpat viņš tika atzīts par NCAA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kad Kentuki Universitāte uzvarēja čempionātā.

Ar otru numuru Šarlotes "Bobcats" izvēlējās vēl vienu "Wildcats" komandas uzbrucēju Maiklu Kidu – Gilkristu, bet ar trešo numuru draftēts tika aizsargs Bredlijs Bīls.

Tikmēr Latvijas centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas "Warriors" ar septīto numuru izvēlējās uzbrucēju Harisonu Bārnsu, bet ar 30.numuru centra spēlētāju Festusu Ezeli. Vēl "Warriors" otrajā kārtā otrajā kārtā ar 35.numuru izvēlējās uzbrucēju Dreimondu Grīnu, bet ar 52.numuru tika izvēlēts bosnietis Ognjens Kuzmičs.

No Eiropas basketbolistiem visaugstāk drāftā tika izvēlēts Evans Furnjē no Francijas. Viņu ar 20.numuru izvēlējās Denveras "Nuggets".