'Atriebēji' – trešā pelnošākā filma kino vēsturē

publicitātes foto
publicitātes foto

Supervaroņu filma Atriebēji (The Avengers), ņemot vērā kases ienākumus, kļuvusi par trešo finansiāli ienesīgāko filmu amerikāņu (un līdz ar to arī visas pasaules) kinematogrāfa vēsturē. Pagaidām Atriebēji atpaliek vienīgi no Džeimsa Kamerona filmām Avatars un Titāniks.

Filmas Atriebēji, kuras ražošanā un reklāmā tika ieguldīti aptuveni 220 miljoni dolāru, pirmizrāde notika 2012. gada aprīlī, un studija Walt Disney kopš tā laika nopelnījusi vairāk nekā 1,438 miljardus dolāru (no tiem 600 miljonus - tikai ASV kinoteātros).

Saskaņā ar finanšu ekspertu aplēsēm Atriebēji iekasēs vairāk naudas, nekā oriģinālais Titāniks 1997. gadā, bet atpaliks kopumā, ņemot vērā to, ka pirms neilga laika Titāniks uz ekrāniem iznāca atkārtoti jau 3D versijā.

Filmā Atriebēji iesaistīti tādi Marvel komiksu varoņi kā Dzelzs cilvēks, Kapteinis Amerika, Tors, Halks un citi, un arī aktieru plejāde ir iespaidīga - filmā piedalās Roberts Daunijs juniors, Kriss Evanss, Marks Rufalo, Kriss Hemsvorts, Džeremijs Renners, Gvineta Paltrova, Skārleta Johansone (attēlā), Stellans Skarsgards, Semjuels L. Džeksons un citi.

Šobrīd visu laiku finansiāli ienesīgākā filma kino vēsturē ir Avatars, kas nopelnījis 2,782 miljardus dolāru, bet otrajā vietā ir Titāniks ar 2,185 miljardiem.

Tāpat filma Atriebēji ir sasniegusi arī kādu citu rekordu - pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē tā nopelnīja 200,3 miljonus, pārspējot Harija Potera sāgas pēdējo sēriju, kas pirmās trīs demonstrēšanas dienās ASV nopelnīja 169 miljonus dolāru.


Написать комментарий