Līgo svētku svinēšana Daugavpilī pagājusi mierīgi un bez starpgadījumiem

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Šogad Līgo svētkus daugavpilieši, tāpat kā visas valsts iedzīvotāji, svinēja tika divas dienas, nevis trīs vai četras kā ierasts. Līgošana Daugavpilī sākās Vienības laukumā, kur vicemērs Līvija Jankovska, tērpusies nacionālajā tērpā un ar ozola vainagu uz galvas, kopā ar Latviešu biedrības priekšsēdētāju apsveica pilsētniekus ar vasaras saulgriežu svētkiem.

Turpat darbojās tirdziņš, kurā bija iespējams iegādāties Jāņu dienas tradicionālus gardumus – sieru, alu, žāvētus produktus un daudz ko citu, kā arī vietējo amatnieku izstrādājumus. Turklāt bija iespēja iemācīties pīt ozola vainagus, pavizināties zirga pajūgā vai pašūpoties lielajās koka šūpolēs.

Plkst.20:00 svinēšana pārcēlās uz Stropu estrādi, kur sākās lielais svētku koncerts. Līgošana Stropos turpinājās līdz rītausmai – plkst.4:00 no rīta.

Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska Gorod.lv pastāstīja, ka svētki mūsu pilsētā pagāja mierīgi, kaut arī bija gaidāma lielākā pilsētnieku aktivitāte.
„Gan Vienības laukumā, gan Stropos ne bija īpaši daudz līgotāju, it īpaši salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Tam par iemeslu varētu būt, pirmkārt, tas, ka šogad Līgo svētkus svinējām tikai divas brīvdienas. Otrkārt, šogad ļoti daudz dažādu izklaides pasākumu bija organizējis Daugavpils novads, tāpēc daudzi izvēlējās Jāņu nakti pavadīt pie radiniekiem ārpus pilsētas. Arī lietainais laiks darīja savu un ne visi vēlējās pavadīt svētkus pie dabas krūts.

Taču Zaļumballē Stropu estrādē bija diezgan daudz dažāda vecuma pilsētnieku, kuri vēlējās padejot pie svētku ugunskura. Neskatoties uz alkohola dzērienu tirgošanu, svētku kopējā atmosfēra bija labsirdīga un nekas to neaptumšoja”, - uzskata Eleonora Kleščinska.

Viņai piekrita arī Daugavpils Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Anspoks, pēc kura vārdiem, Līgo svētki pagāja mierīgi un bez starpgadījumiem.


Написать комментарий