No Eifeļa torņa nolēcis pašnāvnieks

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Naktī uz pirmdienu Eifeļa tornī Francijas galvaspilsētā Parīzē uzrāpies jauns vīrietis un nolēcis no tā, kā rezultātā gājis bojā, vēsta ārvalstu mediji.

Vīrietis nolēcis, kad atradies starp otro un trešo torņa stāvu, radio “Europe 1” vēstīto atstāsta aģentūra “RIA Novosti”. Tādi incidenti nav bieži, jo reti kuram izdodas uzrāpties tik augstu, pastāstīja avots policijā. 324 metrus augstā torņa otrais stāvs sākas 125 metru augstumā no zemes, skaidro radio.

Bojāgājušā vīrieša personība netiek atklāta. Zināms, ka tas bijis 24 gadus vecs un runājis angļu valodā.

Aptuveni divas stundas glābēji centušies vīrieti atrunāt no pašnāvības. Drošības apsvērumu dēļ no torņa apkārtnes tika evakuēti tūristi.

Pēdējo reizi pašnāvība, nolecot no Eifeļa torņa, notika 2009. gadā, kad no tā nolēca jauna sieviete. Lai novērstu pašnāvnieku mēģinājumus lēkt no Eifeļa torņa, apkārt visiem skatu un kāpņu laukumiem ir uzstādītas drošības restes.

324 metrus augstais Eifeļa tornis tika uzcelts divu gadu laikā uz 1889.gada Parīzes starptautisko gadatirgu un ir kļuvis par vienu no pasaules populārākajām tūrisma atrakcijām. Franču inženiera Gustava Eifeļa projektētais tornis līdz 1930.gadam bija pasaules augstākā celtne.


Написать комментарий