Daugavpils iedzīvotājus aicina uz bezmaksas konsultācijām par darba tiesībām

foto ldstalk.com
foto ldstalk.com

Ceturtdien, 28.jūnijā no plkst. 10.00 – 14.00, Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt Atvērto durvju dienu Daugavpils arodbiedrību centrā, Saules ielā 15, portālu gorod.lv informēja LBAS komunikācijas koordinatore Sigita Lapsiņa.

Tajā ikviens varēs saņemt informāciju un bezmaksas konsultācijas par darba tiesībām un ieteicamo rīcību gadījumos, kad tās ir pārkāptas. Atvērto durvju diena ir daļa no Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) informatīvās kampaņas “Zini darba tiesības! Esi drošs!”.

Atvērto durvju dienā LBAS Latgales reģiona konsultante darba tiesību jautājumos Ingrīda Gradkovska stāstīs par būtiskākajiem aspektiem, kas jāņem vērā, uzsākot un izbeidzot darba attiecības. Apmeklētāji uzzinās, kā aizstāvēt savas darba tiesības – saņems gan ieteikumus, gan vienkāršotus paraugus pirmstiesas vēstulei un prasībai par darba samaksas piedziņu. Papildus tiks arī skaidrots, kā LBAS konsultanti praktiski palīdz darba strīdu risināšanā – sagatavo pirmstiesas brīdinājuma vēstules, prasību pieteikumus, maksātnespējas pieteikumus un kreditoru prasījumus.

Ja neizdodas apmeklēt Atvērto durvju dienu un saņemt informatīvos materiālus un LBAS ekspertes konsultācijas tās laikā, aicinām apmeklēt darba tiesībām veltīto mājas lapu www.darbatiesibas.lv. Tajā iespējams ne tikai iepazīties ar galvenajiem darba tiesību jautājumiem un konsultēties ar kādu no sešiem LBAS darba tiesību konsultantiem, bet arī saņemt materiālus, lai uzzinātu, kā sevi pasargāt, stājoties darba attiecībās, kā arī aizstāvēt situācijās, kad darba tiesības ir pārkāptas. Praktiski izmantojamo materiālu apkopojumā iekļauti: ieteikumi darba līgumam, paraugs pirmstiesas brīdinājumam un prasības pieteikumam par darba samaksas piedziņu, kā arī paraugs kreditora prasījumam.

Informatīvā kampaņa “Zini darba tiesības! Esi drošs!” tiek rīkota Eiropas Sociālā fonda projektā nr. 1DP/1.3.1.3.2./08/IPIA/NVA/001 "Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos".


Написать комментарий