Pateicoties savām vecmāmiņām un saviem vectētiņiem Daugavpils novada skolēni piedalījās ekskursijā

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Kā zināms, šo gadu Eiropas Savienība ir pasludinājusi par Aktīvu vecumdienu un paaudžu solidaritātes gadu. Šī pasākuma ietvaros Daugavpils un Ilūkstes novados aprīlī tika izsludināts sākumskolas skolēniem domātais radošu darbu konkurss „Es un mana vecmāmiņa (mans vectētiņš)”.

Tajā piedalījās vairāk nekā 70 bērni no deviņām lauku skolām, turklāt, 5 mācību iestādes pārstāvēja Daugavpils novada skolēni.
Konkursa dalībnieki ļoti atbildīgi un nopietni piegāja konkursa darbu noformējumam. Žūrijai bija grūti izvēlēties labākos, jo katrs skolēns ne tikai oriģināli noformēja savu darbu, bet arī ar lielu mīlestību pastāstīja par savu vectētiņu vai vecmāmiņu.

Rezultātā daudzi radošā konkursa dalībnieki saņēma pateicības un piemiņas balvas, bet 17 interesantāku darbu autori piedalījās ekskursijā uz Likteņdārzu Koknesē un Skrīveriem. Tur viņi ne tikai apmeklēja vietu, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne, bet arī aplūkoja vecās pilsdrupas un divus lielus paugurus Daugavas krastā, kur senatnē atrodas līvu nocietinājumi, kas robežojās ar latgaļu teritoriju.

Pēc tam visi ekskursanti devās ciemos pie uzņēmuma „Skrīveru saldumi”, kur katram bija iespēja pašam izgatavot saldās figūriņas no marcipāna un īrisa un noskatīties filmu par dažādu gardumu ražošanu, nodegustēt gandrīz visu uzņēmuma produkciju un ja bija vēlēšanās arī iegādāties dažus tās paraugus speciālajā veikaliņā.
Ekskursijas laikā bērniem tika rīkotas dažādas jautrās spēles un izklaides, lai brauciens nebūtu garš un nogurdinošs.


Написать комментарий