Urugvajas valdība nolēmusi audzēt marihuānu

foto hangthebankers.com
foto hangthebankers.com

Dienvidamerikas dienvidos esošās Urugvajas valdība ir plānojusi sākt marihuānas audzēšanu, vēsta ārvalstu mediji.

Pēc atbildīgo valsts iestāžu vērtējuma, gadā valstij ar aptuveni trim miljoniem iedzīvotāju vajadzēs izaudzēt ap 27 tonnām marihuānas. Plantācijām plānots atvēlēt aptuveni 100 hektārus zemes. Pagaidām nav zināms, vai ar zālītes audzēšanu nodarbosies valsts sektorā strādājošie, vai arī to uzticēs privātām kompānijām.

Ieceri audzēt zālīti valdība varēs īstenot vien tad, kad valsts Kongress būs atbalstījis likumprojektu par kanabinoīdu - marihuānas un hašiša - legalizāciju. Iepriekš Urugvajā jau pieņemts likums, kas ļauj lietot vieglās narkotikas, taču to pārdošana līdz šim nav atļauta. Legalizējot marihuānas pārdošanu, Urugvajas valdība cer pazemināt noziedzības līmeni valstī.

Ja jaunais likumprojekts gūs atbalstu Kongresā, tad marihuānu jaunajās plantācijās varētu sākt stādīt šā gada septembrī, bet pēc pusgada valdība cer ievākt pirmo ražu.

Marihuānu plānots realizēt ar privātu kompāniju starpniecību stingrā valsts iestāžu uzraudzībā. Zālīti varēšot iegādāties vien reģistrēti smēķētāji, viens klients mēnesī varēs tikt pie ne vairāk kā 30 gramiem vielas. Citu valstu pilsoņiem valdības plantācijās audzētā marihuāna netikšot pārdota.


Написать комментарий