Mečislavs Truskovskis: Es organizēšu protesta akcijas sakarā ar AES būvniecību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šonedēļ Lietuvas parlaments pirmajā lasījumā apstiprināja Likuma par atomelektrostacijas būvniecību Visaginasā projektu.

Ja šis projekts tiks pilnībā apstiprināts, AES būvniecības sagatavošanas darbi varētu būt sākti jau nākamajā gadā, bet pabeigt būvniecību tiek plānots 2020.gadā. Saskaņā ar aptuveniem aprēķiniem, jaunās atomelektrostacijas būvniecība kopumā izmaksās 5,2 miljardus eiro.

Daugavpils un novada iedzīvotāji avārijas AES gadījumā nonāk 30 km „atsvešināšanas zonā”, no kuras diennakts laikā būs nepieciešams evakuēt visus iedzīvotājus.

Daugavpils pilsētas domes deputāts Mečislavs Truskovskis Gorod.lv pastāstīja, ka viņš ir kategoriski pret atomelektrostacijas būvniecību.

«Esmu gatavs protesta akcijām šajā sakarā, ja būs nepieciešams, organizēšu savas akcijas, pievienošos arī citu organizētajām protesta akcijām. Kā viena no protesta formām varētu būt transzītceļu uz Lietuvu slēgšana.
Šobrīd tiek gatavota valdībai domāta vēstule par Visaginas AES būvniecību, kad sagaidīsim atbildi, izlemsim, kā rīkoties», - paziņoja Mečislavs Truskovskis.


 


Написать комментарий