Daugavpils novadā izgrieza koka putnus un vecajiem logiem iedeva otro dzīvi

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Vasara vecākiem ir nemierīgs laiks. Viņu bērni ik dienu pavada savā vaļā, kamēr vecāki strādā. Šajā situācijā vecākiem palīdz dažāda veida dienas vai diennakts nometnes. Turklāt bērniem ir iespēja izvēlēties, ar ko gribētu vasaras nometnē nodarboties – ar sportu, dejām, tūrismu vai mākslu. Tas ir atkarīgs no bērna interesēm un vecāku finanšu iespējām.

Četru dienu laikā Špogu Mūzikas un mākslas skolā darbojās mākslai veltīta vasaras nometne. Tajā piedalījās aptuveni 22 bērni vecumā no 8 līdz 15 gadiem no Špoģiem, Vaboles un Kalupes.

Mākslas nometnes darba ietvaros tās audzēkņiem bija iespēja ne tikai apgūt dažādas prasmes un iemaņas, bet arī iemūžināt savu vārdu pašu izgatavotajos izstrādājumos.
Dažas dienas bērni pedagogu vadībā nodarbojās ar dekora izgatavošanu atpūtas bāzē „Vīrogna”. Tur mākslas nometnes dalībnieki pēc pašu dizaina veidoja koka putnus, kuri rotās skaistu ezera krastu. Pēc pasniedzēja Valda Grebeža vārdiem, tika izgatavota vesela ligzda ar pīlēm, kā arī koks ar dažādiem putniem. «Ceru, ka mūs šeit atcerēsies. Vismaz par mums atgādinās šie putni», - ir pārliecināts pedagogs.

Turpmākās pāris dienas bērni pavadīja Raiņa mājā-muzejā Berķenelē, kur notika mākslas plenērs „Gleznojam uz loga”. Ideja ir diezgan vienkārša – logu koka rāmji mūsu mājās kļūst par retumu, jo parasti tos nomaina ar mūsdienu plastikāta logiem. Tas nozīmē, ka pavisam drīz koka rāmji kļūs par antikvariātu. Lai iedotu vecajiem logiem otru dzīvi, tika nolemts tos izgreznot.

Plenēra mazajiem dalībniekiem tika piedāvāts uzgleznot to skatu, kuru viņi vēlētos redzēt no sava loga. Kāds gleznoja Āfrikas džungļus, kāds zvaigžņu nakti vai debesīs lidojošo raketi. Gleznas bija ļoti dažādas, bet visas spilgtas un oriģinālas, tās paliks muzejā Berķenelē, un visi apmeklētāji varēs aplūkot improvizētu logu skaistus skatus.


Написать комментарий