Neretas novadā avārijā cietušais zēns sācis reaģēt uz mediķu manipulācijām

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Neretas novadā avārijā smagi cietušā 12 gadus vecā pusaudža veselības stāvoklis ir stabilizējies un jaunietis ir sācis reaģēt uz mediķu veiktajām manipulācijām, pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) sabiedrisko attiecību vadītāja Romēna Namniece.

Slimnīcas pārstāve skaidroja, ka puiša veselības stāvoklis joprojām ir smags, bet stabils.

Kā ziņots, pusaudzis sākotnēji tika nogādāts Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, bet pēc stāvokļa stabilizēšanās pārvests uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu. Avārijā zēns guvis smagus smadzeņu bojājumus, kā arī citas nopietnas traumas.

14.jūnijā ap plkst.18.30 Neretas novadā autoceļa P75 59.kilometrā avarēja norakstīta ģimenes automašīna "Audi 80", kurā brauca četri nepilngadīgi brāļi.

Policija noskaidrojusi, ka 2000.gadā dzimušais zēns, kurš ceļu satiksmes negadījumā cietis vissmagāk, arī bijis iespējamais automašīnas vadītājs. Viņš izvēlējies nepiemērotu braukšanas ātrumu, kā dēļ automašīna nobraukusi no ceļa un apgāzusies.

Pārējiem trīs brāļiem - 1998.gadā dzimušam pusaudzim un 2010. un 2011.gadā dzimušiem puisēniem - sniegta medicīniskā palīdzība, un tie atlaisti mājās.

Zēns, kurš bijis pie stūres, nespēja novaldīt automašīnu, tā ieripoja grāvī un apgāzās uz jumta. Automašīna, kura jau kādu laiku bija norakstīta un kurai piestiprinātas dažādas neatbilstošas valsts numura zīmes, vairs nav remontējama un piederējusi zēnu mātei, raksta portāls "www.staburags.lv".


Написать комментарий