'Mercedes-Benz SLS AMG GT' – braukšanai pa trasi

foto delfi.lv
foto delfi.lv

"Mercedes-Benz" izstrādājis "SLS AMG" superauto versiju "GT", kas paredzēta pamatā braukšanai pa trasi. Jaunā modifikācija būs pieejama kā kupejas, tā arī rodstera versijai.

"Mercedes-Benz SLS AMG GT" gadījumā 6,2-litru V8 atmosfēriskā dzinēja jauda palielināta par 20 zirgspēkiem – līdz 591 ZS. Tāpat modernizēta divsajūgu sekvenciālā pārnesumkārba, kas pārnesumus pārslēgs vēl ātrāk. Līdz 100 km/h "GT" modifikācija paātrināsies 3,7 sekundēs (– 0,1s), bet līdz 200 km/h – 11,2 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums – 320 km/h (+3 km/h).

Vēl "GT" modifikācijai ir sportiskāks balstiekārtas regulējums un atspējots "Comfort" transmisijas režīms, saglabājot tikai "Sport" un "Sport Plus" algoritmus. "Sport" režīms būs piemērots braukšanai pa koplietošanas ceļiem un trasēm, kurās segums nav vienmērīgs, piemēram, Nirburgringā. Savukārt "Sport Plus" būs piemērots ideāli līdzeniem ceļiem vai braucieniem, piemēram, pa Hokenhaimas trasi.

"Mercedes-Benz SLS AMG GT" interjers būs ieturēts tumšos toņos ar kontrastējošiem sarkaniem diegiem sēdekļos un priekšējā panelī. Mērinstrumentu skalu bultiņas šeit ir tumšas, nevis sudraba toņa kā standarta versijai.

Vācijā "Mercedes-Benz SLS AMG GT" maksās no 204 680 eiro, bet rodstera versijā – 213 tūkstoš eiro. Tirdzniecībā jaunā modifikācija nonāks šāgada oktobrī.


Написать комментарий