Rīgas osta zaudējusi Tallinai cīņā par 'Mitsubishi' kravām

foto lv.wikipedia.org
foto lv.wikipedia.org

Japānas auto ražotājs "Mitsubishi" kravu transportēšanai izvēlējies Tallinas ostu, sarunā ar laikrakstu "Dienas Bizness" atzinis Krievijas dzelzceļa meitaskompānijas "RŽD Logistics" ģenerāldirektors Pāvels Sokolovs.

Savukārt "Citroen" un "Peugeot" marku vieglo auto komplektējošās detaļas uz Krievijas rūpnīcu tiks nogādātās caur Rīgas ostu.

Sokolovs uzsvēris, ka jautājums ir izlemts un "Citroen" un "Peugeot" marku auto komplektējošās detaļas no Argentīnas uz Krieviju tiks transportētas caur Rīgas ostu, un pirmās konteinerkravas varot gaidīt jau 2013.gadā.

"Man grūti nosaukt iemeslus, kādēļ Japānas kompānija "Mitsubishi" komplektējošo detaļu piegādi uz ražotni Krievijā izvēlējās veikt caur Tallinas, nevis Rīgas ostu," sacījis Sokolovs. Viņš norādīja, ka igauņi ir labi pastrādājuši un spējuši atrast un piedāvāt variantu, kas japāņiem ir bijis tīkams.

"TV3" raidījums "Nekā personīga" iepriekš, atsaucoties uz tā rīcībā nonākušo neoficiālo informāciju, ziņoja, ka Rīgas brīvosta zaudējusi Tallinas ostai cīņā par "Mitsubishi" kravu pārkraušanu. Savukārt Satiksmes ministrijas (SM) tad norādīja, ka tās rīcībā esošā informācija liecina, ka nav pieņemts oficiāls lēmums par Japānas auto ražotāja "Mitsubishi" kravu kustības sākšanu, izmantojot Baltijas valstu ostas.

Iepriekš neoficiāli "Mitsubishi" pārstāvji sarunās norādījuši uz Rīgas brīvostas necaurspīdīgo darbību un autoritāro vadības stilu, kas arī varējis ietekmēt viņu izvēli.
 


Написать комментарий