Daugavpilī ir sācies skaistu balkonu un ziedošu pagalmu konkurss

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās nedēļas beigās ir startējis tradicionālais pilsētas balkonu noformējuma konkurss. Saskaņā ar noteikumiem tiks vērtēts balonu noformējums trijās grupās – sabiedriskās un izglītības iestādes, daudzdzīvokļu mājas un privātmājas. Kā arī šogad tiks vērtētas arī ēku piegulošu teritoriju puķu dobes un pagalmu noformējums.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā cer, ka Daugavpils iedzīvotāji aktīvi piedalīsies konkursā, jo īpaši tāpēc, ka uzvarētāji saņems naudas balvas. 1.vietas ieguvējs katrā kategorijā saņems 50 latus, „sudraba” ieguvējs – 30 latus, bet „bronzas” – 20 latus.

Pagājušajā gadā konkursā piedalījās 36 pilsētnieki. Par daudzdzīvokļu mājas skaistākā balkona īpašnieci tika atzīta daugavpiliete Aina Jansone. Sabiedrisko iestāžu kategorijā uzvarēja 24.bērnudārzs, bet par ziedošāku, košāku un sakoptāku privātmāju tika atzīta Zinaīdas un Aleksandra Kazakeviču māja.

Atgādināsim, ka pieteikties konkursam var līdz 16.jūlijam, piezvanot uz domes Informācijas biroju pa tālruni 65404344 vai uz Pilsētplānošanas un būvniecības departamentu pa tālruni 65457160. Lai noformētu pieteikumu, ir jāaizpilda forma (to var atrast mājas lapā daugavpils.lv), pievienot sava balkona, lodžijas vai pagalma fotogrāfiju un nosūtīt informāciju uz e-pastiem info@daugavpils.lv vai ppdep@daugavpils.lv

Visus konkursa pieteikumus komisija vērtēs no 17.līdz 22.jūlijam, tiks ņemta vērā kompozīcijas oriģinalitāte, augu un kompozīciju saskaņojums ar ēkas fasādi, kā arī puķu dobju vizuālie risinājumi un iekļaušanās kopējā pagalma ainavā.

Konkursa rezultāti un uzvarētāju vārdi tiks paziņoti pilsētas domē pēc mēneša – 24.jūlijā.


Написать комментарий