Daugavpilī samazinās bezdarba līmenis, pieaug vakanču skaits

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras datiem, bezdarba līmenis Latvijā maija beigās sastādīja 12,3%, bet pirms mēneša – 12,9%. Daugavpilī bezdarba līmenis arī ir samazinājies – maija sākumā bezdarbnieka statuss bija 12,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, mēneša beigās – 11,9%.

Mēneša laikā bezdarbnieka statusu zaudēja 13 503 cilvēki, gandrīz puse no viņiem zaudēja statusu, jo iekārtojās darbā, bet 43% - tāpēc, ka nepildīja bezdarbnieka pienākumus – sniedza nepareizas ziņas par sevi, neinformēja NVA, ka ir iekārtojušies darbā, divas reizes atteicās no reālā darba piedāvājuma, neieradās uz konsultācijām u.tt.

NVA direktore Inese Kalvāne atzīmēja, ka bezdarba līmenis vasarā parasti samazinās, jo darba tirgū šajā laikā tiek piedāvāti sezonas darbi. Vislielākais bezdarba līmenis joprojām ir Rēzeknē (22,6%), Jēkabpilī (17%) un Jūrmalā (13,2%).

Līdz ar bezdarba līmeņa samazināšanos, nedaudz pieauga NVA reģistrēto vakanču skaits. Pašlaik Daugavpils filiāles apritē atrodas 120-130 vakances. NVA vietējās nodaļas vadītājs Jānis Vanags pastāstīja, ka pārsvarā tās ir jaunas darba vietas, nevis tās, kas atbrīvojās, jo iepriekšējais darbinieks tika atlaists vai aizgāja no darba pēc paša vēlēšanās. J.Vanags piebilda, ka darba devējam ir nepieciešami darbinieki, kas nestu peļņu, tāpēc darba devējs nesadarbosies ar darbinieku, kas nevar to sniegt.


Написать комментарий