Daugavpilieši un pilsētas viesi nesteidzas aplūkot pilsētu no augšas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pilsētas svētkos Daugavpils izpletņlēcēju sporta klubs aicināja visus interesentus aplūkot mūsu lielisku pilsētu no augšas. Jebkuram daugavpilietim vai pilsētas viesim bija iespēja izbaudīt lidojumu virs svētku Daugavpils AH-2 lidmašīnā 25 minūšu laikā izpletņlēcēju kompānijā vai aptuveni 10 minūšu lidojumā ar ЯК-18Т lidmašīnu.

Kluba vadītājs Andrejs Oļehnovičs pastāstīja, ka interesentu nebija daudz – divu dienu laikā kluba lidotāji veica tikai 7 reisus. «Iespējams, daudzus neapmierināja cena – 10 lati par katru pasažieru. Bet šī cena ir pamatota, jo aviācijas degviela maksā dārgi, un minūtes laikā lidmašīna patērē 3 degvielas litrus. Turklāt ir jāapmaksā lidmašīnas noma, tās apkalpošana un lidotāju darbs», - uzskata Andrejs Oļehnovičs.

Taču interesenti izbaudīt Daugavpils skatus no augšas atradās, tai skaitā vietējie iedzīvotāji. Pēc kluba vadītāja vārdiem, parasti 20% daugavpiliešu izsaka vēlmi lēkt ar izpletni, bet interesentu vairākums (80%) ir atbraucēji, parasti tie ir tūristi no Rīgas vai pat Lietuvas. Tas ir saistīts ar to, ka galvaspilsētā nav izpletņlēcēju sporta kluba, tāpēc rīdzinieki ir spiesti griezties pie mūsu lidotājiem.

Nauda, protams, ir jātaupa, bet iespaidi no lidojuma un svētku Daugavpils burvīgiem skatiem tomēr ir vērtīgāki.


Написать комментарий