Dārgāko pilsētu tops: Rīga 97.vietā apdzen Berlīni un Rijādu

foto citariga.lv
foto citariga.lv

Ārzemniekiem dārgāko pilsētu sarakstā Rīgā noslīdējusi no 88.vietas 2011.gadā līdz 97.vietai šogad, taču Latvijas galvaspilsēta ārzemniekiem izrādījusies dārgāka nekā Saūda Arābijas galvaspilsēta Rijāda, liecina konsultācijas uzņēmuma "Mercer Human Resource" veidotais pētījums.

Rīga arī saglabājusi Baltijas valstu dārgākās galvaspilsētas statusu, jo Tallina reitingā ierindojusies 131.vietā (pērn – 124.vietā), bet Viļņa – 148.vietā (pērn – 133.vietā).

Rīga pēc dārdzības apdzinusi arī Berlīni (106.vieta), Vašingtonu (107.vieta) un Lisabonu (108.vieta).

Par pasaulē dārgāko pilsētu dzīvošanai ārzemniekiem atzīta Tokija, otrajā vietā Angolas galvaspilsēta Luanda, trešajā vietā ir Japānas pilsēta Osaka, ceturtajā vietā – Krievijas galvaspilsēta Maskava, un piektajā vietā ir Šveices Ženēva.

Eksperti uzskata, ka dzīvošanas izmaksas vairākās Eiropas pilsētās sarukušas eirozonas parādu krīzes dēļ. Piemēram, Parīze noslīdējusi pa piecām vietām līdz 37.vietai, Roma zaudējusi astoņas vietas un ierindojusies 42.vietā, Atēnas noslīdējusi no 24. līdz 77.vietai, Londona – no 18. līdz 25.vietai.

Par vislētāko pilsētu atzīta Pakistānas Karači, kur dzīvošanas izmaksas ir trīs reizes zemākas nekā Tokijā,

"Mercer" veido pilsētas dārdzības reitingu, lai palīdzētu transnacionālajām kompānijām aprēķināt optimālās kompensācijas ārzemju speciālistiem, kas dzīvo un strādā dažādās pasaules pilsētās. Reitinga veidotāji ņem vērā vairāk nekā 200 dažādu preču un pakalpojumu cenas tai skaita īres maksu, pārtikas un degvielas cenas 214 pilsētās. Par "atskaites punktu" pieņem dzīvošanas izmaksas Ņujorkā.


Написать комментарий