Daugavpils celtnieku profesionālajā vidusskolā apbalvoja starptautisko un reģionālo konkursu laureātus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils celtnieku profesionālajā vidusskolā apbalvoja skolēnus, kuri mācību gada laikā aizstāvēja vidusskolas godu dažādos konkursos un sacensībās un nodemonstrēja izcilus sasniegumus.

Mācību iestādes direktore Ināra Ostrovska visiem klātesošiem paziņoja, ka skolēni un pasniedzēji cītīgi strādāja visa gada garumā, piedaloties dažāda līmeņa konkursos. Par nozīmīgāku sasniegumu kļuva uzvara Eirāzijas konkursā KNAUF Junior Trophy 2012. Tajā piedalījās 15 dažādu valstu pārstāvji, bet Latvijas godu aizstāvēja Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskolas studenti.

Topošo apdares darbu tehniķu komandai, kuru pasniedzēja Aleksandra Boginska vadībā veidoja Aleksandrs Pasečniks un Staņislavs Stankevičs, 4 stundu laikā bija jāizveido sarežģītā konstrukcija. Studenti darbojās ātri un saskaņoti, tāpēc godam nopelnīja pirmo vietu. Paši dalībnieki atzinās, ka konkurss viņiem patika, bet balvā viņi saņēma ne tikai diplomus, bet arī darba apģērba komplektus un planšetdatorus.

Ināra Ostrovska uzvarētājiem pasniedza goda rakstus un ziedus, bet grupas biedri apsveica ar skaļiem aplausiem. Kā arī uzvarētājus uzaicināja pēc mācību iestādes pabeigšanas strādāt tajā kā pasniedzējiem.

Pasniedzēja Nikolaja Merņaka audzēkņi – topošie galdnieki – arī veiksmīgi piedalījās 20.Republikas atklātajā konkursā Krēsls 2012. Guntara Jāpiņa veidotais ekskluzīvais krēsls no sarkanā koka ieguva prestiža Latvijas konkursā 2.vietu, tikai sekunde neļāva viņam uzvarēt.

Saskaņā ar noteikumiem, sešu dienu laikā vajadzēja patstāvīgi, bez elektroinstrumentu palīdzības un pat bez naglām saskaņā ar saņemtajiem rasējumiem izveidot krēslu.

Šo krēslu nodemonstrēja klātesošajiem un tas ieņems vietu Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskolas kolekcijā.
Juris Lapinskis kļuva par šī konkursa bronzas ieguvēju, labi izpildot sarežģītāko uzdevumu.

Lielo kausu par piedalīšanos sacensībās saņēma sporta pasākumu organizators Ivans Gaļašs, kurš pastāstīja, ka celtnieku profesionālās vidusskolas skolēni izturēja 40 mācību iestāžu konkurenci un ieguva 2.vietu valstī.


Написать комментарий