Vanšu tiltu no 'iekarotājiem' sargās signalizācija, dzelkšņu lente un rotējošas bumbas

foto vietas.lv
foto vietas.lv

Pēc traģiska gadījuma, kad pagājušajā nedēļā uz Vanšu tilta vantīm uzrāpies un tām nolēcis jauns vīrietis, Rīgas dome nolēmusi padarīt vantis vēl nepieejamākas ar dzelkšņu lenti un rotējošām bumbām, kā arī ierīkot signalizāciju, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Darba sanāksmē Satiksmes departamentā pirmdien pašvaldības un drošības speciālisti, tajā skaitā alpīnisti, nonāca pie secinājuma, ka ir vēl vairāk jāuzlabo drošība uz Vanšu tilta vantīm.

Plānots ierīkot signalizāciju, kas ļaus notikuma vietā operatīvi ierasties drošības struktūrām, vantis stiprinājuma vietās ar tiltu tiks apjoztas ar dzelkšņu lenti (policijas ierosinājums, kur izmanto ieslodzījumu vietās), bet augstāk uz vantīm uzliks rotējošas bumbas vai cilindrus.

Šos risinājumus vēl saskaņos ar inženieriem, tilta projektētājiem un Rīgas pilsētas būvvaldi. Pagaidām dome vēl aplēš šiem pasākumiem nepieciešamo finansējumu, bet plānots visus papildus drošības risinājumus ierīkot līdz vasaras vidum. Šīs nedēļas laikā departamenta speciālisti sāks darbu pie risinājumu maketa.

Šobrīd vanšu stiprinājuma vietās uzlikta pagaidu sēta, bet pašas troses ir noziestas ar solidolu vairāku metru garumā.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Lai atslēgtu Vanšu tilta pilona durvis un nokļūtu līdz vīrietim pilona durvju atslēgu atbildīgie dienesti meklējuši novēloti un pa aplinkus ceļiem.

Dienesti skaidroja, ka policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga.


Написать комментарий