ASV manīts divgalvains putns ar trim knābjiem

Kāda ASV Masačūsetsas štata iedzīvotāja savā dārzā pamanījusi neparastu putnu – ziemeļu kardināla mazuli ar divām galvām un trīs knābjiem.

Kā vēsta resurss ABC40, putna kroplību pirmais pamanījis mājas saimnieces Eiprilas Britas vīrs, kurš izsaucies: "Ak, dievs, kāds nabadziņš! Tā ir lielākā dīvainība, kādu esmu jebkad redzējis!"

Brita, kas pati ir kaislīga putnu vērotāja un mājā nodzīvojusi jau 26 gadus, atzina, ka arī viņa neko tādu iepriekš nebija redzējusi.

Nofotografējusi putnu, viņa devās projām, bet pēc dažām stundām ieraudzīja to guļam zemē. Sieviete putnēnu pacēla un novietoja tik augstu zaros, cik spēja aizsniegt, baidoties, ka dīvaino putnu varētu apēst kaķis. Tomēr nākamajā rītā kroplā putna dārzā vairs nebija.

Putnu vērotāja izteica bažas, ka putnēns varētu neizdzīvot deformētās galvas dēļ, un arī Karaliskajā putnu aizsardzības biedrībā atzina, ka putna izredzes izdzīvot ir niecīgas. Biedrības pārstāve Valērija Osborna, apskatot attēlus, sacīja: "Ieraudzīt šādu putnu var ļoti, ļoti reti. Pēdējo 30 gadu laikā esmu redzējusi tikai vienu līdzīgu gadījumu."

Osborna izteica pieņēmumu, ka kroplo putnēnu iepriekš barojuši vecāki, bet, tam kļūstot vārgākam, pieaugušie putni šādu mazuli, visticamāk, pametīs, un pats tas izdzīvot nespēs.

Nav zināms, kas būtu varējis izraisīt šādu deformāciju, bet iespējamais izskaidrojums ir kādas vielas trūkums mātes uzturā vai trauma, pirms vēl ola bijusi izdēta.


Темы: , , , ,
Написать комментарий