Daugavpilī sola karstu vasaru, bet pirmajās vasaras brīvdienās būs auksts un lietains laiks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 1.jūnijā, beidzot ir sākusies kalendārā vasara. Tikai laika apstākļi pirmajās vasaras dienās ir sezonai neatbilstoši, arī gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī un novadā gaidāms auksts un lietains laiks.

Saskaņā ar Latvijas sinoptiķu prognozēm, sestdien un svētdien gaisa temperatūra Daugavpilī sasniegs tikai +15 grādus. Naktīs gaisa temperatūra sasniegs tikai +2...+4 grādus pēc Celsija, vietām ir iespējamas salnas. Divu dienu laikā saglabāsies apmācies un lietains laiks, kaut arī svētdien dienas otrajā pusē laiku pa laikam spīdēs saule.
Tiek prognozēts, ka nākamnedēļ gaisa temperatūra palielināsies, un piektdien tā sasniegs +22 grādus.
Gandrīz visi meteoreologi prognozē, ka gaidāmā vasara Daugavpilī būs diezgan karsta un pietiekami lietaina. Jūnijā vidējā gaisa temperatūra sastādīs +22 grādus, bet nokrišņu līmenis nedaudz pārsniegs esošo normu.

Jūlijā mūs sagaida gandrīz tropiskais karstums, gaisa temperatūra +30 grādi un lietusgāzes kopā ar pērkona negaisu, kurus pēdējos gados ir grūti prognozēt. Augstā mitruma līmeņa un karstā laika dēļ veidosies lielie lietus mākoņi, kas ātri pazūd, sagādājot vietējiem sinoptiķiem galvassāpes.

Vasaras pēdējā mēnesī Daugavpilī arī sola karstu un lietainu laiku. Augusta beigās naktīs gaisa temperatūra varētu sasniegt tikai +7...+8 grādus.
Taču, neskatoties uz laika apstākļu kaprīzēm, vasara ir klāt. Un tas nozīmē, ka mums priekšā ir skolas brīvlaika bezrūpīgais laiks, Pilsētas svētki un atvaļinājumu laiks.

Gorod.lv visiem mūsu lasītājiem novēl jautru un aizraujošu vasaru!


Написать комментарий