Bērnības svētkus Daugavpilī nosvinēja ar košu gājienu un jautru koncertu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, pirmajā oficiālajā vasaras dienā, kad visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, Daugavpilī notika Bērnības svētki.

Šo jauku svētku svinēšana sākās ar mazo daugavpiliešu un viņu vecāku gājienu no dzelzceļa stacijas laukuma pa Rīgas ielu. Mazie daugavpilieši mierīgi attiecās pret notiekošo, braucot izrotātajos ratiņos un ļaujot sevi nofotografēt.

Daudzi vecāki bija pamatīgi sagatavojušies gājienam un ļoti kreatīvi izrotājuši bērnu ratiņus. Tika izmantoti gan gaisa baloni, gan lauku puķes, gan taureņi, bitītes, plīša rotaļlietas, pat tīģeri un līgavas.

Draudzīgi un nesteidzīgi gājiena dalībnieki devās uz Vienības laukumu, kur pilsētas vadība apsveica ģimenes un uzstājās bērnu radošie kolektīvi. Māmiņas no centra «Saules stariņi» dejoja kopā ar bērniņiem, viņus atbalstīja ansamblis «Avotiņš». Vēlāk uz debesīm aizlidoja bērnības simboli – krāsainie gaisa baloni un balto baložu bars.

Laimīgie vecāki Vita un Edgars parādīja Gorod.lv savus dvīnīšu Aigaru un Juri. Mazajiem nesen palika 9 mēneši, un katru dienu viņi priecē savus vecākus. Vecākajai meitai Laurai ir jau 2,5 gadi un viņa aktīvi piedalās brālīšu audzināšanā. «Mums bija vieglāk nekā citiem, jo mums jau bija pieredze ar vecāko meitu», - smejas tētis Edgars.
Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja, ka šāda veida gājiens Daugavpilī notiek jau otro reizi. Pagājušajā gadā aptuveni 200 ģimenes piedalījās Ratiņu parādē, šogad dalībnieku ir vēl vairāk.

Pēc Soldatjonokas kundzes vārdiem, jūnija garumā visas ģimenes, kurās no 2011.gada 1.maija līdz 2012.gada 1.maijam piedzima bērni, saņems dāvanu no pilsētas pašvaldības – dāvanu kartes un grāmatas. Saņemt dāvanas var no šodienas Dzimtsarakstu nodaļas 3.kabinetā, kurš pirmdien un ceturtdien strādā no plkst.9:00 līdz 14:00, bet otrdien – no plkst.8:00 līdz 14:00.

Gorod.lv pievienojas visiem apsveikumiem un novēl dažāda vecuma bērniem un viņu vecākiem veselību, labklājību un laimīgu bezrūpīgu dzīvi!

FOTOFRĀFIJAS


Написать комментарий