Kopenhāgenas Glostrupas rajona tiesa atzina Kivimeki par vainīgu palīdzības sniegšanā Krievijas izlūkošanas aģentiem, izmantojot savu dienesta stāvokli kā Kopenhāgenas Universitātes starptautiskās politikas profesoram.

Par palīdzības sniegšanu ārvalstu izlūkdienestiem Dānijā var piespriest līdz pat sešiem gadiem ilgu cietumsodu, tomēr prokurors neprasīja Kivimeki piespriest maksimālo sodu.

Kivimeki savu vainu izvirzītajās apsūdzībās noliedz. Pasniedzējs atzinis, ka ticies ar četriem Krievijas diplomātiem, tomēr Kivimeki paskaidrojis, ka viņam nav sniegti nekādi pierādījumi, ka diplomāti nodarbojās ar spiegošanu.

Pēc apsūdzību izvirzīšanas Kivimeki tika atcelts no ieņemamā amata Kopenhāgenas Universitātē.

Dānijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Kivimeki tika tiesāts aiz slēgtām durvīm un Dānijas Ārlietu ministrija esot paudusi bažas, ka tas var kaitēt valsts attiecībām ar Krieviju.

Lai gan Kivimeki tiesāšana izpelnījās plašu uzmanību Dānijas plašsaziņas līdzekļos, viņš netika tiesāts par konfidenciālas informācijas izplatīšanu.

Iepriekš tika vēstīts, ka viņš trīs gadus lasīja lekcijas arī Igaunijas Diplomātijas skolā, kur apmāca ne vien šīs valsts topošos speciālistus, bet arī Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas topošos diplomātus.