Lietuviešu jaunā zvaigzne Valančūns nākamajā sezonā varētu spēlēt 'Raptors'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Lietuviešu basketbola zvaigzne Jons Valančūns sācis sarunas par sava līguma izpirkšanu no Viļņas "Lietuvos rytas" vienības un nākamo sezonu varētu aizvadīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Toronto "Raptors", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Valančūnam par līguma izpirkšanu no Lietuvas vienības būtu jāmaksā 2,4 miljoni dolāru (1,3 miljoni latu), tomēr "Raptors" komanda ir atļauts segt tikai 550 000 dolāru (310 200 latu) no šīs summas.

NBA jauno spēlētāju draftā "Raptors" Valančūnu izvēlējās pagājušajā vasarā ar kopējo piekto numuru.

Aizvadītajā sezonā Eiropas kausa turnīra ietvaros Valančūns 16 mačos vidēji guva 10,8 punktus un izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas. Savukārt "Lietuvos rytas" palika bez izcīnītajiem tituliem - tā zaudēja finālā Kauņas "Žalgiris" komandai gan Lietuvas čempionātā, gan Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā.

Pagājušajā vasarā Valančūns kļuva par Latvijā notikušā pasaules čempionāta basketbolā U-19 vecuma grupā vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš tika atzīts par aizvadītā gada labāko Eiropas jauno basketbolistu.

Tikmēr "Raptors" komandas vadība vairākkārt uzsvērusi, ka Valančūns varētu izaugt par augstākā līmeņa NBA spēlētāju un ir gatava viņu audzināt.


Написать комментарий