Jauni panākumi: Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows pirmajā vietā VB100 testā

foto wirefresh.com
foto wirefresh.com

Uzreiz divi Kaspersky Lab izstrādājumi — Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows un Kaspersky Internet Security 2012 — saņēma prestižus apbalvojumus, pamatojoties uz britu žurnāla Virus Bulletin 2012. gada aprīlī veiktā neatkarīgā testa rezultātiem. Salīdzinošajā testēšanā piedalījās 56 izstrādājumi.

Uz apbalvojumu var pretendēt izstrādājums, kas ne vien pareizi darbojas vai bloķē bieži sastopamus apdraudējumus, bet arī spēj atklāt visas kaitīgās programmatūras no aktīvi izplatošos vīrusu saraksta, ko izveidojusi starptautiskā organizācija WildList Organization. Testēšanas gaitā Virus Bulletin speciālisti izmanto divus sarakstus— standarta un paplašināto— un divu veidu pārbaudes: datņu skenēšanu pēc lietotāja pieprasījuma un on-access (datņu pārbaudi reāllaika režīmā). Testa dalībniekam ir jāatklāj visas abos sarakstos iekļautās kaitīgās datnes, un vienlaikus tas nedrīkst kļūdaini pozitīvi nostrādāt, veicot zināmu nekaitīgu datņu papildu pārbaudi. Kaspersky Lab risinājumi lieliski tika galā ar izvirzītajiem uzdevumiem, bez kļūdaini pozitīvām nostrādēm atklājot pilnīgi visas kaitīgās programmatūras.

Turklāt Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows un Kaspersky Internet Security 2012 parādīja vienus no labākajiem rezultātiem īpašajā testā, kas novērtē reaktīvās un proaktīvās aizsardzības (RAP) kvalitāti. Šajās pārbaudēs uzņēmumiem domātais risinājums spēja atklāt attiecīgi 97,20% un 75,29% kaitīgo programmatūru, bet mājas lietotājiem — 96,75% un 74,55%. Tādējādi Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows ieņēma pirmo vietu korporatīvo risinājumu vidū.

Papildus testēšanas rezultātiem Virus Bulletin speciālisti augstu novērtēja abu risinājumu vienkāršo un ātro instalēšanas procesu. Viņi uzskata, ka Kaspersky Endpoint Security 8 lietotāja saskarne ir ļoti ērta un saprotama. Tikpat atzinīgi tika novērtēts arī Kaspersky Internet Security 2012 izskats.

«Kaspersky Lab izstrādājumi ne pirmo reizi piedalās Virus Bulletin testēšanā, un mēs priecājamies, ka tie atkal ir uzrādījuši lieliskus rezultātus. Īpaši vēlos pievērst uzmanību faktam, ka Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows ieņem līderpozīciju korporatīvo risinājumu vidū,» apbalvojumu saņemšanu komentēja Kaspersky Lab Antivīrusu pētniecības laboratorijas vadītājs Oļegs Išanovs. «Viss kopumā liecina, ka mūsu izstrādātāji un drošības eksperti darbojas pareizā virzienā, sniedzot Kaspersky Lab klientiem maksimālu aizsardzību pret visu veidu digitālajiem draudiem.»


Написать комментарий