Piekto reizi izsolē tiek izlikta ēka Rīgas ielā: tās cena ir 1 Ls 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes deputāti nolēma atkārtoti izlikt izsolē ēku, kas atrodas Rīgas ielā 49A, kopā ar piegulošo zemes gabalu 711 m2 platībā.

Minēto nekustamo īpašumu mēģina pārdot jau piekto reizi. Ēku Rīgas ielā, kas atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, gribēja pārdot jau 2008.gadā, kad objekta sākotnējā cena bija 85 tūkstoši latu (74 tūkstošus maksāja zeme un 11 tūkstošus – ēka).

Objekta cenas samazināšana pēc katras izsoles noveda pie tā, ka pašlaik nekustamā īpašuma cena ir 34 tūkstoši latu, no kuriem ēka maksā 1 Ls.

Izsolē izliktā ēka tika uzcelta 1892.gadā, bet no 2004.gada zaudēja dzīvojamās mājas statusu. Saskaņā ar teritoriālo plānojumu, minēto nekustamo īpašumu var izmantot kā teritoriju, uz kuras var atrasties daudzstāvu dzīvojamā ēka.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka opozīcijas pārstāvju priekšlikumam, izliekot izsolē nekustamo īpašumu, noteikt tam maksimāli zemo cenu, bija sava loģika. Taču bija izlemts darīt to pakāpeniski, lai domes vadībai nepārmestu, ka tā ir nolēmusi izlikt ēku par maksimāli zemi cenu, lai to iegādātos «noteikti cilvēki».

Minētais zemes gabals atrodas pilsētas centrā, bet ir apgrūtināts ar servitūtiem un tam ir maza platība. Turklāt, diez vai kāds uzņemsies renovēt ēku. Tāpēc visdrīzāk zemes gabalu varētu iegādāties kaimiņu zemes gabala īpašnieks.


Написать комментарий

izskatās, ka nākamreiz būs arī jāpiemaksā