Ukrainas parlamentā izceļas masveida kautiņš krievu valodas dēļ

foto komersant
foto komersant

Ukrainas parlamentā ceturtdienas vakarā izcēlies masu kautiņš starp dažādu frakciju deputātiem, apspriežot likumprojektu, kurš paredz reģionālās valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Kautiņa rezultātā ar galvas traumu hospitalizēts viens tautas kalps, vēsta Ukrainas mediji.

Fiziska izrēķināšanās sākusies Reģionālās partijas iesniegtā likumprojekta apspriešanas laikā, kurš paredz pašvaldības un valsts iestādēs lietot reģionālās valodas, ja administratīvajā teritorijā dzīvo vismaz 10 % šajā valodā runājošo. Partija krievu valodu vēlas padarīt par oficiālu 13 administratīvajās teritorijās, tai skaitā Kijevā, atsaucoties uz medijiem, vēstīts portāla "TopNews.ru".

Reģionu partijas pārstāvja Vadima Kolisnečenko uzstāšanās laikā daļa deputātu no opozīcijā esošām partijām "Mūsu Ukraina – Tautas pašaizsardzība" un "Bjut-Batikivščina" mēģināja izjaukt uzstāšanos, cenšoties piekļūt prezidijam, kuru apsargāja Reģionu partijas deputāti. Rezultātā izcēlies masu kautiņš un sēde tika pārtraukta.

Kautiņa laikā galvas ievainojumu guvis opozīcijas deputāts Jurijs Prokopčuks, kurš saņēmis sitienu ar kādu priekšmetu. Deputāti pieļauj, ka tā ir bijusi kastete. Cietušais nogādāts slimnīcā. Daži deputāti apgalvo, ka ātrā palīdzība izsaukta arī likumprojekta autoram Kolisnečenko. Kādam Reģiona partijas deputātam kautiņā saplēstas drēbes, bet cits opozīcijas deputāts pārmests pāri prezidija nožogojumam.

"Mēs atsitām reģionāļus no Ukraiņu valodas! Tikai tāpēc, ka mēs apvienojāmies, ka mūsu bija patiešām daudz," savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis opozīcijas deputāts Anatolijs Gricenko.

 


Написать комментарий