Pēdējā zvana svētki aizvadīti mierīgi

foto skolas.lv
foto skolas.lv

Piektdien izskanējis pēdējais zvans. Pie pieminekļa „Vienoti Latvijai” kā ik gadu pulcējās 12. klašu skolēni uz svinīgu pasākumu, kura laikā sabiedrisko kārtību nodrošināja Rēzeknes pilsētas pašvaldības policija. Pasākums noritēja bez starpgadījumiem.

Vakarā jaunatne varēja atpūsties bijušā naktskluba „Rēvis” telpās, kur bija diskotēka. Klubā bija 4 apsargi, kā arī pastāvīgi iegriezās pašvaldības policijas ekipāža, lai pārbaudītu, vai viss ir kārtībā. Kā stāsta Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Stalidzāns, pasākumā bija ļoti daudz jauniešu, tomēr viss notika samērā mierīgi.

Pavisam aizvadītajā nedēļā Rēzeknē konstatēti 36 dažāda veida administratīvie pārkāpumi:

12 pārkāpumi konstatēti par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu,
3 administratīvie pārkāpumi konstatēti par līguma par cieto sadzīves atkritumu izvešanu nenoslēgšanu,
1 protokols sastādīts par suņu uzturēšanas noteikumu pārkāpumu,
8 pārkāpumi konstatēti par alkohola lietošanu un atrašanos alkohola reibuma stāvoklī sabiedriskā vietā,
piektdien pēcpusdienā pašvaldības policijas darbinieki pamanīja, kā 2 jaunieši burtiski velk savu biedru. Pamanot policiju, viens no viņiem metās bēgt, otrs tomēr nepameta savu draugu un līdz ar viņu tika aizturēts. Izrādījās, ka jaunekļiem ir tikai 15 un 16 gadi. Vienam tika sastādīts protokols par alkohola lietošanu nepilngadīgām personām, bet otram nācās izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo viņš uzvedās neadekvāti un protokolu sastādīt nebija iespējams. Medicīnas darbiniekam pat radās aizdomas, ka jauneklis ir lietojis ne tikai alkoholu. Ir noskaidrots arī trešais jauneklis, kuram arī tiks sastādīts protokols,
4 protokoli sastādīti par to, ka nebija izkārts valsts karogs 4. maijā,
1 protokols sastādīts vecākiem par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, jo viņu bērns regulāri neapmeklēja skolu,
1 pārkāpums konstatēts par pieguļošās teritorijas neuzkopšanu,
1 protokols sastādīts par spļaudīšanos uz ielas,
2 pārkāpumi konstatēti par gulēšanu un uzturēšanos kāpņutelpā,
1 pārkāpums konstatēts par smēķēšanu neatļautā vietā,
1 pārkāpums konstatēts par transportlīdzekļa novietošanu uz zaļās zonas.

Rēzeknes pašvaldības policija, sadarbojoties ar Valsts probācijas dienestu, pārbaudījusi 6 personas, pārkāpumi netika konstatēti. 2 pārbaudes veiktas, sadarbojoties ar Bāriņtiesu, 3 pārbaudes sadarbībā Sociālās aprūpes pārvaldi un 2 pārbaudes sadarbībā ar Izglītības pārvaldi.

Šobrīd pašvaldības policija īpaši uzrauga pilsētas parkus un skvērus, kur, iestājoties siltam laikam, ir tendence lietot alkoholu. Tā kā parkos rotaļājas un pastaigājas bērni, alkohola lietošana nav vēlama.

23.05.2012 , 17:55

rezekne.lv


Написать комментарий