Argentīnas teātrī pirms Kolumbijas eksprezidenta runas atrod spridzekli

foto electronicintifada.net
foto electronicintifada.net

Teātrī Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā otrdien atrasts spridzeklis, pirms trešdien tur gaidāmās Kolumbijas bijušā prezidenta Alvaro Uribes uzstāšanās, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz vietējām amatpersonām.

Spridzeklis atrasts rutīnas pārbaudes laikā. Tas bijis paslēpts otrā stāva griestu lampā un paredzēts iedarbināšanai ar mobilo tālruni, pastāstīja amatpersonas. Spridzeklis atrasts telpā, kurā pēc savas runas eksprezidentam bija paredzēta tikšanās ar uzņēmējiem un citiem viesiem. Amatpersonas spridzekli raksturo kā vienkāršu, bet ar pietiekamu jaudu, lai nogalinātu tam tuvumā esošos cilvēkus.

Policija pārbauda ēku un tās apkārtni, bet teātra personāls ir evakuēts.

Alvaro Uribe bija Kolumbijas prezidents no 2002. līdz 2010. gadam, viņa galvenā prioritāte bija komunistu teroristiskā grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC) sakaušana. Cīņā ar grupējumu Uribe guva ievērojamus panākumus. Pret Uribi bijuši vērsti jau vairāki atentāta mēģinājumi.

Pirms nedēļas bumbas sprādzienā Kolumbijā ievainots Fernando Londonjo, kurš bijis iekšlietu ministrs Uribes valdīšanas laikā.


Написать комментарий