FM Fiskālās politikas departamentam jauns vadītājs

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Par jauno Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta direktoru iecelts līdzšinējais departamenta vecākais eksperts Nils Sakss, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Sakss ieguvis pieredzi finanšu vadības jomā, publiskajā pārvaldē un starptautiskajā sadarbībā, strādājot par vecāko ekspertu Finanšu ministrijā, vadošo ekspertu Horvātijas Ekonomikas un Publiskās pārvaldes ministrijās Eiropas Sociālā fonda jautājumos, Izglītības inovācijas fonda direktoru un Finanšu ekspertu Horvātijas Finanšu ministrijā.

Viņš strādājis par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Eiropas integrācijas un starptautisko palīdzības programmu koordinācijas departamenta direktoru, Izglītības, zinātnes un kultūras atašeju Latvijas pārstāvniecībā Eiropas Savienībā, kā arī Izglītības un zinātnes ministra padomnieku un Akadēmisko programmu aģentūras projektu vadītāju, kas ļāvis attīstīt prasmes strādāt ar cilvēkiem.

FM norāda, ka ar savu darba pieredzi Sakss ir apliecinājis gan vadības prasmes, gan kolektīva veidošanas un vadīšanas iemaņas, kā arī budžeta administrēšanas prasmes. Viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā un fizikas maģistra grāds, viņš teicami pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī ir ieguvis pamatzināšanas franču un zviedru valodā.

Fiskālās politikas departamenta direktora galvenie pienākumi ir koordinēt fiskālās ilgtspējas un finanšu stabilitātes politiku, kā arī nodrošināt saistīto interešu aizstāvību starptautiskā līmenī.

Departamenta vadītājam jāvada un jāorganizē valsts fiskālās politikas (ieņēmumi, izdevumi, bilances) mērķu un stratēģijas izstrādi, saskaņošanu un apstiprināšanu, tāpat jāvada ministrijas kompetencē esošo tautsaimniecības stabilizācijas un izaugsmes politikas plānošanas dokumentu sagatavošanu par izpildi.

Jau ziņots, ka līdzšinējā Fiskālās politikas departamenta direktore Edīte Dzalbe pēc vairāk nekā desmit gadu darba valsts pārvaldē nolēma pāriet darbā uz privāto sektoru.


Написать комментарий