Būvniecības departaments aicina uzturēt kārtībā ēku fasādes

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Būvniecības departaments kārtējo reizi pastāstīja MSL pārstāvjiem par to, ka pilsētniekiem jāievēro likuma noteiktās prasības, lai mūsu pilsēta būtu pievilcīga. Runa ir par ēku fasādēm un piegulošo teritoriju norobežojumiem.

Pilsētas galvenā arhitekte Inga Ancāne pastāstīja, ka Daugavpilī tiešām pastāv ar ēku ārējo izskatu saistītā problēma. Taču pastāv pašvaldības saistošie noteikumi, kuros tiek atrunāts, kā ir jābūt ierīkotiem žogiem. Katrai ēkai jābūt tā saucamai Krāsu pasei, kurā ir norādīts, kādā krāsā ir jākrāso fasāde, ar kādiem materiāliem jāveic balkona apdare, kādus logus un durvis drīkst ierīkot. Visām ēkām pagaidām nav Krāsu pases, bet tās tiek izstrādātas. Dokumentam jāglabājas DzKSU vai pie mājas vecākā.

Taču prakse rāda, ka pilsētnieki sakārto fasādes ar paša materiāliem, nav svarīgi, ka kaimiņu balkoni ir zaļā krāsā, lai viens ir, piemēram, zilā krāsā. Bet, kā atzīmē departamentā, tas nav pareizi.

Departamenta darbinieki atgādināja par pamatprasībām, kuras visbiežāk neievēro pilsētnieki, un aicināja kādu jautājumu gadījumā nekautrēties un griezties pēc konsultācijām Būvniecības departamentā.

Piemēram, ja tiek stiklotas trīs metru lodžijas, ir jābūt trim nodaļām, ja tiek stiklotas sešu metru lodžijas jābūt vienas krāsas sešiem rāmjiem. Daudzdzīvokļu māju balkoniem ir jābūt vienā krāsā, balkonus stiklot nedrīkst.

Gribētos, lai līdz Pilsētas svētkiem visas fasādes, tai skaitā balkoni un lodžijas, būtu sakārtotas, paziņoja I.Ancāne. Skaidrs, ka tik īsā laikā neizdosies sakārtot visu Daugavpili, bet ir jācenšas, lai dzimtā pilsēta vienmēr būtu skaista.


Написать комментарий