Protestētāji, starp kuriem bijuši galēji labējās partijas "Zelta rītausma" biedri, pulcējās pie pamestas fabrikas, kurā bija patvērušies migranti bezpajumtnieki. Viņi apmētāja ar akmeņiem policistus un aizdedzināja atkritumu urnas.

30 gadus vecs Patru iedzīvotājs sestdien tika nodurts pie sava mājokļa pēc strīda ar trim vīriešiem, kas tiek uzskatīti par Afganistānas pilsoņiem. Saistībā ar šo slepkavību ir aizturēts 17 gadus vecs afgānis.

Grieķijā pēdējos mēnešos ir pieaudzis saspīlējums imigrācijas un noziedzības pieauguma dēļ, un to ir saasinājušas valsts ekonomikas problēmas. 6.maijā notikušajās parlamenta vēlēšanās "Zelta rītausma" ieguva vairāk nekā 440 tūkstošus balsu un pārstāvību parlamentā, kļūstot par pirmo parlamentā pārstāvēto galēji labējo partiju.

"Zelta rītausma" ir solījusi "izslaucīt valsti tīru" no nelegāliem imigrantiem. Patras ir pulcēšanās vieta tūkstošiem migrantu, kas cer ielavīties prāmjos, kuri dodas uz Itāliju.

Patrās pie televīzijas studijas otrdien notika uzbrukums vienam no jaunajiem "Zelta rītausmas" parlamentāriešiem pēc viņa sniegtas intervijas. Šajā incidentā tika ievainots arī viens televīzijas žurnālists.