Meksikā ļaundari aplaupa skolēnus un skolotājus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Bruņoti laupītāji ceturtdien ielauzušies vidusskolā Meksikas pilsētā Monterejā, atņemot audzēkņiem un skolotājiem, visas vērtīgās lietas un naudu, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējās policijas paziņojumu.

Pieci maskās tērpti laupītāji pavēlējuši skolēniem un skolotājiem atdot naudu, bankas maksājumu kartes, rotaslietas un mobilos telefonus. Skolas sekretāram atņemta nauda, kas bijusi paredzēta darbinieku algām. Laupītāji skolā sirojuši 20 minūtes un pēc tam aizbēguši

Drošība mācību iestādēs jau ilgu laiku ir neatrisināta problēma Meksikā. Februārī kūrortpilsētā Akapulko 300 skolotāji no 20 skolām reizē neieradās darbā, lai protestētu pret nedrošību mācību iestādēs, kuras regulāri cieš laupītāju uzbrukumos.

Noziedznieki mēdz noteikt kvotas, cik liela naudas summa iestāžu personālam mēnesī jāmaksā noziedzniekiem, pastāstīja skolotāji. Bieži naudas izspiedēji ir bijušie skolas audzēkņi, kas iekļuvuši ielu bandu sastāvā.

Akapulko reģionā fiksēti arī vairāki skolotāju nolaupīšanas gadījumi, lai pieprasītu izpirkuma maksu. Skolas bieži tiek pārvērstas par narkotirgotāju ietekmes zonām un narkotiku izplatīšanas centriem.


Написать комментарий