Pabeigta Daugavpils tūrisma attīstības koncepcijas izstrāde

foto gorod.lv
foto gorod.lv

17. maijā notika Daugavpils pilsētas tūrisma attīstības koncepcijas izstrādes darba grupas sēde, kurā akceptēta izstrādātā koncepcija un pieņemts lēmums virzīt to skatīšanai Domes sēdē, informē pašvaldības portāls.

Darba grupas vadītāja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska sēdes sākumā uzsvēra, ka tūrisms joma līdz šim bija ļoti sadrumstalota, nebija vienota plāna par tūrisma attīstību, par nepieciešamajām izmaiņām un veicamajiem darbiem, lai tūrisms pilsētā attīstītos. Šī sarežģītā joma pati par sevi nevar attīstīties, nepieciešami kapitālieguldījumi.

Līvija Jankovska” Šīs koncepcijas mērķis ir pamatot, ka ieguldījumi tūrismā ir vajadzīgi. Koncepcijai arī jāparāda to, kur šie ieguldījumi ir nepieciešami. Ļoti labs stimuls šīs koncepcijas izstrādē bija pirmā Tūrisma konference, kas deva jaunas idejas, tās arī iestrādāja koncepcijā. Tūrisms ir joma, kur jābūt kompleksai pieejai, bez tam sīkumu nevar būt- tūrismā viss ir svarīgi: gan ārējais veidols, gan piepildījums. Te ir svarīgs gan pilsētas vizuālais tēls, tūrisma produkti, informācija, suvenīri, citi mārketinga pasākumi, bet galvenais, visam jābūt izdarītam kvalitatīvi”.

Pēdējās darba grupas sēdē tika apspriesta koncepcijas sadaļa “Rīcības un pasākumi”. Pašvaldības speciālisti apsprieda dažādas aktivitātes tūrisma veicināšanas jomā, arī nepieciešamo finansējumu, tā avotus un izpildes termiņus. Sadaļa tika apstiprināta un tas bija punkts koncepcijas izstrādē, kuru nolemts virzīt uz Domes sēdi.


Написать комментарий