Deju kolektīvs Laima palīdzēs daugavpiliešiem atcerēties studentu laiku garu

Šodien, 16.maijā, vakarā Daugavpils universitātes jaunā korpusa koncertzālē notiks pazīstama studentu deju kolektīva Laima koncerts «Retrospekcija».

Pēc kolektīva ilggadēja vadītāja Elmāra Belinska vārdiem, koncerta programmā skatītājiem tiks piedāvātas dažāda laika dejas.

Pirmā kompozīcija, «Latgales deju spēles», kura sen ir kļuvusi par kolektīva savdabīgo vizītkarti, ir tapusi aptuveni pirms 20 gadiem Vispārējiem dziesmu un deju svētkiem un ir guvusi panākumus ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Starptautiskajos festivālos un koncertos Dānijā, Holandē, Polijā, Vācijā, Kanādā, Krievijā un Baltkrievijā tai bija izpelnījusies ovācijas. Bet konkursā Itālijā iegūtā pirmā vieta lieku reizi apliecināja, ka mūsu studenti ir īsti profesionāļi. 

Otrā uzveduma, kuru skatītāji redzēs koncertā, nosaukums ir «Nekur nav tik labi kā mājās» un tas tika radīts 2003.gadā, izmantojot maestro Raimonda Paula mūziku. Šī kompozīcija ir guvusi panākumus ne tikai Daugavpilī, bet arī citās Latgales pilsētās un Ventspilī. Līdz šim koncertos skatītājos tiek izraisīts emociju virpulis, pateicoties Latvijas maestro talantam un dejotāju temperamentam. 

Un trešā uzveduma, kurš tiks piedāvāts šodienas koncertā, nosaukums ir «Dej, smej, priecājies», tas ir tapis 1995.gadā un prezentē savdabīgu «nepaklausīgu» deju bloku. 

Tāpēc, ja jutāties jauni dvēselē un vēlāties pēc iespējas ilgāk saglabāt šo studentu laiku garu, esat laipni lūgti pavasarīgajā koncertā, kurš sāksies plkst.18:00 DU koncertzālē parādes ielā 1. Ieeja par ziedojumiem. 

Izņemot nosauktās kompozīcijas, Laima parādīs skatītājiem īstos šedevrus: «Anno Domini», «Traktoristi azaidā», «Lietus deja» un citus.
 


Написать комментарий