«Eiropas zelta olas» nodrošināja Daugavpils amatierteātrim nodarbības meistarklasē

foto dnd
foto dnd

Pagājušajā svētdienā Rīgā Vērmanes dārzā notika Latvijas amatierteātru, kuri uzvarēja Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) rīkotajā skeču konkursā «Es, mēs un ES», apbalvošanas ceremonija.

Četru uzvarētāju vidū, kurus no konkursa 15 dalībniekiem izvēlējās stingra un kompetenta žūrija, Daugavpils novada Kultūras centra teātra trupa «Trešais variants» ieguva galveno balvu, pateicoties savam asprātīgajam skečam «Eiropas zelta ola».

Amatierteātra vadītāja Inta Uškāne Gorod.lv pastāstīja, ka EPIB šo konkursu organizēja aktīvo vecumdienu un paaudžu solidaritātes gada ietvaros. Tāpēc savā skečā Daugavpils aktieri iesaistīja vairāk kā 30 cilvēkus vecumā no 4 līdz 42 gadiem. Komēdijas scenāriju uzrakstīja viena no teātra trupas dalībniecēm, un divu nedēļu laikā tika uzņemta «filma».

Pateicoties galvenajai balvai Daugavpils teātra trupa «Trešais variants» piedalīsies meistarklasēs, kurās profesionāļi viņiem pasniegs režisūru, horeogrāfiju un aktiermākslu.

Starp citu, termins «skečs» ir radies XIX gs. beigās – XX gs. sākumā Anglijā un tulkojumā nozīmē «skice, uzmetums». Tā ir īsa luga, kas sastāv no komēdijas ainu noteiktā skaita, ne ilgāka par 10 minūtēm. Anglijā skeči ir ļoti populāri un tajos bieži vien slēpjas dziļa doma. Savulaik skeču izcilais rakstītājs bija slavenais krievu rakstnieks Antons Čehovs.


Написать комментарий