Rīt, 17.maijā, Daugavpils ugunsdzēsēji visus aicina ciemos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rīt, 17.maijā, Latvijā otro reizi tiks atzīmēta Latvijas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta diena, kuram šogad paliek 147 gadi.

Sakarā ar šo notikumu 16.maijā Rīgā notiks apbalvošanas ceremonija, kurā tiks apbalvoti cilvēkus izglābušie ugunsdzēsēji un parastie iedzīvotāji. Apbalvoto vidū būs arī latgalieši – ar Iekšlietu ministrijas bronzas «Goda zīmi» tiks apbalvots Valdis Otdelnijs (VUGD Reģionālās brigādes Rēzeknes nodaļas komandiera vietnieks), ar zīmi «Par pašaizliedzību» tiks apbalvots Sergejs Parfjonovs – VUGD Latgales brigādes Daugavpils otrās nodaļas ugunsdzēsējs glābējs, kurš 18.janvārī, pēc darba laika izglāba no ledus aukstas ūdens zvejnieku, kas slīka.

17.maijā VUGD visā Latvijā notiks atvērto durvju diena, kad visi interesenti varēs apmeklēt dienesta nodaļas un posteņus. No plkst.10:00 līdz 12:00 visi interesenti varēs iepazīties ar ugunsdzēsēju ikdienu, apskatīt tehniku, noteikt speciālā inventāra smagumu, pielaikojot uz sevis specformu. Kā arī būs iespējams nofotografēties ar ugunsdzēsējiem un tehniku un saņemt atbildes uz visiem jautājumiem.

Pagājušajā gadā 17.maijā ugunsdzēsēju nodaļas apmeklēja vairāk kā 4 tūkstoši cilvēku. Arī šogad daudzi posteņi saņēma pieteikumus no skolām un bērnudārziem. VUGD Latgales reģionālās brigādes Daugavpils ceturtās ugunsdzēsības daļas inspektors Artjoms Anufrijevs apliecināja, ka visi interesenti varēs apmeklēt Daugavpils ugunsdzēsības nodaļas. Oficiālos pieteikumus vietējās nodaļas pagaidām nav saņēmušas, taču pilsētas ugunsdzēsēji priecāsies redzēt pie sevis ciemos visus interesentus.


Написать комментарий