Lielbritānijā atrasta ideāli skaista sieviete

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Astoņpadsmit gadus vecā britu skolniece Florensa Kolgeita (attēlā) atzīta ne tikai par dabīgā skaistuma iemiesojumu, bet viņas seja arī atbilst teorētiskajam skaistuma ideālam.

Kā vēsta laikraksts The Daily Mail, Florensas skaistums atbilst visiem pasaulē atzītajiem parametriem, lai kādu seju uzskatītu par nevainojami skaistu. Skaistumu zinātniskā nozīmē izsaka kā pareizas proporcijas starp acīm, muti, pieri un zodu, un visi šie lielumi Florensai ir nevainojami.

Teorētiski tas nozīmētu, ka meitenes seja ir vienkārši simetriska, kāda tā arī ir. Tomēr zilacainās blondīnes matemātiskās proporcijas tika uzskatītas tikai kā papildu bonuss Lielbritānijā notikušajā konkursā par visdabiskāk skaisto seju.

Florensa, kas no mācībām brīvajā laikā piestrādā vietējā ieskrietuvē par viesmīli, par dabiskāk skaistās sejas īpašnieces titulu sacentās ar 8000 citām meitenēm, kas bija iesūtījušas savas anketas.

Konkursa dalībnieces vērtēja bez dekoratīvās kosmētikas, un starp pretendentēm neiekļuva meitenes, kuru izskats bija uzlabots ar plastiskās ķirurģijas vai ķīmisku procedūru palīdzību.

Vietējie iedzīvotāji Kentas grāfistes Dīlas pilsētas iemītnieces labo izskatu skaidro ar veselīgo jūras gaisu un jokojot piemin ceptas zivs un kartupeļu slepenās sastāvdaļas ieskrietuvē, kurā viņa strādā.

Uzskata, ka sievietes seja izskatās vispievilcīgāk, ja attālums starp acu zīlītēm ir mazliet mazāks par pusi no attāluma no vienas sejas puses līdz ausij. Florensai šī attiecība ir 44 procenti.

Eksperti arī ir pārliecināti, ka relatīvajam attālumam starp acīm un muti jābūt mazliet lielākam nekā trešdaļai no attāluma starp matu līniju un zodu. Florensai šis rādījums ir 32,8 procenti. Turklāt Florensas seja ir gandrīz pilnīgi simetriska, kas arī saistāms ar skaistuma zinātniskās izskaidrošanas metodēm.

Lielbritānijas dabiskā skaistuma karaliene pagaidām lielus plānus nelolo, lai gan atzīst, ka labprāt saistītu savu dzīvi ar modeļu biznesu, ja vien būtu šādi piedāvājumi.

Starp slavenībām par skaistāko un proporcionālāko seju īpašniecēm uzskata dziedātāju Šanju Tveinu un aktrises Elizabeti Hārliju un Džesiku Albu.

 


Написать комментарий