Aglonas novada ezeros papildināti zivju resursi 1

foto thundermistfishingtips.com
foto thundermistfishingtips.com

Lai veicinātu zivsaimniecības attīstību Aglonas novadā, realizējot Zivju fonda atbalstīto projektu, aizvadītajā nedēļā novada piecos ezeros tika papildināti zivju resursi. Ezeros ielaisti 475 tūkstoši līdaku kāpuru.

Aksenovas ezerā 50 tūkst. līdaku kāpuru, Jazinkas ezerā – 125 tūkst., Biržgaļa ezerā – 100 tūkst., Lielā Kustara ezerā – 70 tūkst., Užuņu ezerā – 130 tūkst. līdaku kāpuru.

Projekta vadītājs Pēteris Ratkevičs uzsvēra šī projekta nozīmīgumu ne vien ar to, ka papildināti ezeros zivju resursi, bet arī līdakas veiks ezeros dabisko atlasi, mazvērtīgās zivis tiks iznīcinātas. Lai zivju populāciju uzturētu labā līmenī, līdaku resursi ir regulāri jāatjauno. Atjaunotie resursi veicinās Aglonas novada iedzīvotāju, īpaši to, kuri nodarbojas ar tūrismu un makšķerēšanu, kā arī tūristu un atpūtnieku interesi par ūdens tūrismu Aglonas novadā.

Līdaku kāpuru ielaišanu novada ezeros veicināja aizvadītajā gadā Zivju fonda finansētā un Aglonas novada domes realizētā projekta rezultātā izstrādātie novada ezeru zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi.

Aglonas novada teritorijā atrodas daudz ezeru, kuru izmantošanai līdz šim netika pievērsta īpaši liela vērība. Tā kā ezeri zivsaimnieciski ir nozīmīgi, turpmākai to apsaimniekošanai bija nepieciešams izstrādāt ezera ekspluatācijas noteikumus.

Uz izstrādātā materiāla bāzes pamata novads uzsācis ezeru apsaimniekošanu.


Написать комментарий

Aksenova.... gaidi mani :)