Sīrijā nakts sadursmēs nogalināti 23 karavīri

foto enduringamerica.com
foto enduringamerica.com

Vismaz 30 cilvēki, to skaitā 23 valdības spēku karavīri gājuši bojā smagās sadursmēs naktī no svētdienas uz pirmdienu Rastanas pilsētā Sīrijā, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz opozīcijas aktīvistu ziņoto.

Kaujās iznīcināti trīs armijas transportlīdzekļi, ziņo Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija “Sīrijas Cilvēktiesību observatorija”. Kaujas notikušas pēc tam, kad valdības spēki sākuši jaunu uzbrukumu pilsētai nedēļas nogalē. Pilsēta visu nakti bijusi pakļauta artilērijas apšaudei.

Kontrole pār pašreiz opozīcijas kontrolēto Rastanas pilsētu jau vairākas reizes ir pārgājusi no vienas karojošas puses otrai, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.


Написать комментарий