No šodienas Daugavpils Stropu pludmalēs drīkst peldēties – tiek atklāta sezona

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lai kādus pārsteigumus negatavotu Baltijas laika apstākļi, draudot ar lietusgāzēm, pērkona negaisiem un gaisa temperatūru svārstībām no +5 līdz +20 vienas diennakts laikā, tomēr vasara gandrīz ir klāt. Par to liecina fakts, ka no rītdienas, 15.maija, Daugavpilī oficiāli tiek atklāta peldēšanas sezona.

Ekoloģe Inesa Antoševska Gorod.lv pastāstīja, ka peldēšanai laiks vēl ir par aukstu, bet pludmales teritorijā jau tika ierīkots viss nepieciešamais. Tika izvietotas biotualetes, ģērbšanās kabīnes, nokrāsoti soli, uzstādīti informācijas stendi, norobežots bērnu peldēšanas laukums. Vārdu sakot, tika izdarīts viss, lai daugavpilieši un pilsētas viesi varētu labi atpūsties Stropu pludmalē.

Šogad Stropu ezera pilsētas pludmalē un Stropu Vilnī tiks pacelti divi zili karogi, kas ir starptautiski atzītās kvalitātes garantija. Daugavpils ekoloģe teica, ka pēc karogiem dažu dienu laikā dosies uz Rīgu, un jūnija sākumā tie jau tiks pacelti pludmales teritorijā.

Starp citu, dabūt zilu karogu nav vienkārši. Pieteikumus izskata speciālā komisija, un pludmalei jāatbilst 29 dažādiem kritērijiem, jābūt ne tikai ūdens kvalitātei un infrastruktūrai, bet arī darbam ar sabiedrību.

Turklāt zili karogi Stropos ir vienīgie Latgalē.


Написать комментарий