Mančestras 'City' futbolisti fantastiski izrauj uzvaru premjerlīgā

foto sportinglife.aol.co.uk
foto sportinglife.aol.co.uk

Fantastisku triumfu šīs sezonas Anglijas premjerlīgas futbola čempionātā svētdien izcīnīja Mančestras "City" komanda, kas pēdējās kārtas kompensācijas laikā guva divus vārtus.

Pirms pēdējās kārtas abām Mančestras komandām "City" un "United" bija vienāds punktu skaits, bet "City" vienība bija tikusi pie ievērojami labākas vārtu attiecības, kas deva lielas priekšrocības. Pēdējā kārtā "City" savā laukumā spēkojās ar Londonas "Queens Park Rangers" (QPR), tomēr, kaut pirmā izvirzījās vadībā, lielāko daļu otrā puslaika atradās zaudētājos.

Taču jau kompensācijas laikā divu minūšu laikā pa vieniem vārtiem guva Edins Džeko un Serhio Agvero, izcīnot "City" uzvaru ar 3:2 (1:0) un pirmo Anglijas čempionu titulu kopš 1967./68.gada sezonas.

Pirms tam rezultātu bija atklājis Pablo Dzabaleta, bet QPR rindās ar precīziem sitieniem atbildēja Džibrils Sisē un Džeims Makijs.

Zīmīgi, ka kopš 55.minūtes QPR spēlēja mazākumā, jo noraidīts bija Džojs Bārtons.

"Šādi uzvarēt ir neticami. Nekad neesmu redzējis šādu finālu. Pirmais tituls pēc 44 gadiem ir veltīts mūsu faniem," uzreiz pēc triumfa izteicās "City" vienības galvenais treneris Roberto Mančīni.

Tikmēr pagājušā gada čempionvienība Mančestras "United" izbraukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Sunderlan", bet ar to bija par maz panākumam.

Pēc ļoti neveiksmīga sezonas sākuma trešo vietu noslēgumā izcīnīja Londonas "Arsenal" vienība, kas pēdējā mačā ar 3:2 (2:2) izbraukumā pieveica Vestbromvičas "Albion" komandu.

Noslēguma kopvērtējumā abām Mančestrām bija pa 89 punktiem 38 spēlēs. Tām ar 70 punktiem sekoja "Arsenal", bet vēl par punktu mazāk bija "Hotspur" vienībai.

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, QPR komandai izdevās saglabāt vietu premjerlīgā, bet no tās izkrita Boltonas "Wanderers" vienība, kas pēdējā mačā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) Stokas "City".

Jau iepriekš vietu premjerlīgā bija zaudējušas arī Blekbērnas "Rovers" un Vulverhemptonas "Wanderers" komandas.

Savukārt tās nākamajā sezonā aizstās latviešu aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda un "Southampton". Savukārt trešo ceļazīmi sadalīs Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam piederošā "Blackpool" vienība un Vesthemas "United".

Par pārliecinoši rezultatīvāko premjerlīgas futbolistu ar 30 gūtajiem vārtiem kļuva Nīderlandes uzbrucējs Robins van Pērsijs no Londonas "Arsenal" komandas, kuram sekoja Mančestras "United" pārstāvošais Veins Rūnijs ar 27 gūtajiem vārtiem un Agvero, kurš sezonas laikā guva 23 vārtus.


Написать комментарий