Latvijas hokejistiem PČ svarīgs mačs pret Dāniju

foto iihf.com
foto iihf.com

Latvijas hokeja izlase šodien sestajā pasaules čempionāta spēlē samēro spēkus ar Dānijas valstsvienību.

Cīņa Stokholmā sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV3. Vēl vienā Stokholmas apakšgrupas spēlēs šodien plkst.21.15 tiksies Itālija un Krievija. Tikmēr Helsinkos plkst.16.15 spēlēs Baltkrievija un Francija, bet plkst.20.15 Kazahstāna samēros spēkus ar pašreizējo čempionvienību Somiju.

Šajā mačā Latvijas izlases sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezīsies aizsargs Oskars Bārtulis. Tāpat laukumā varētu atgriezties arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš gan joprojām izjūt mugurkaula starpskriemeļu disku nobīdes jostasvietā sekas. Tāpat, visticamāk, laukumā dosies arī uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš lauzis kājas mazo pirkstu

Svētdienas treniņā Ķēniņš atgriezās trešajā uzbrucēju maiņā kopā ar Armandu Bērziņu un Gintu Meiju, bet ceturtajā maiņā cīnījās Juris Štāls, Koba Jass un Kaspars Saulietis. Paredzams, ka gaidāmajā spēlē pret Dāniju netiks pieteikts uzbrucējs Andris Džeriņš.

Pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvija izlase, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, pēc tam saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju, trešajā mačā ar 5:0 pārliecinoši pieveica Itāliju, ceturtajā spēlē ar 1:3 zaudēja Čehijai, bet piektdien nepārliecinošā cīņā ar 0:3 piekāpās Norvēģijai.

Savukārt Dānijas valstsvienība čempionātu sāka ar zaudējumu 0:2 pret Čehiju, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā zaudēja Itālijai un 4:6 Zviedrijai. Turpinājumā dāņi arī ar 1:3 piekāpās Krievijai un ar 1:2 zaudēja Vācijai.

Stokholmas grupas kopvērtējumā tagad Krievijas kontā ir 18 punkti sešās spēlēs un tai trīs punktus zaudē Zviedrija. Šīs abas komandas jau garantējušas pirmo un otro vietu noslēguma kopvērtējumā. Trešā ar 11 punktiem sešās spēlēs ir Čehija, no tās tikai par punktu atpaliek Norvēģija, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Latvijas un Vācijas izlases. Itālija tikusi pie diviem punktiem, bet viens punkts ir Dānijai.

Latvijas izlase labāko četriniekā var iekļūt tikai tad, ja pieveiks Dāniju un pēdējā mačā otrdien arī Zviedriju, bet Norvēģija pēdējā cīņā piekāpsies Dānijai.

Savukārt Dānija un Itālija turpina cīņu par neizkrišanu no spēcīgākās divīzijas.

Helsinku grupas kopvērtējumā šobrīd Kanāda ar 16 punktiem atrodas līderpozīcijā, tai trīs punktus zaudē ASV izlase, bet Somija ar 12 punktiem atkritusi uz trešo pozīciju. Slovākijas izlases kontā ir 12 punkti, pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Šveice, bet trīs punktus iekrājusi Baltkrievija. Savukārt Kazahstānas valstsvienības rēķinā viens punkts.

Lai Slovākija nekvalificētos ceturtdaļfinālam, Francijai pirmdien jāuzvar Baltkrievija, bet pēc tam otrdien jāpārspēj arī paši slovāki. Savukārt Šveicei jau zudušas izredzes uz ceturtdaļfinālu.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-8.vietu, čempionāts būs noslēdzies, turklāt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.


Написать комментарий