Deju kolektīvs Saime aicina daugavpiliešus uz draugu koncertu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Devīto reizi pēc kārtas Daugavpils Vienības namā notiks tautas deju un mūzikas koncerts «MANA DZIESMA DEJOJAMA, NĀC MAN LĪDZI IZDEJOT!»

Latviešu kultūras centra Deju kolektīva Saime vadītāja Lilija Graudiņa Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida koncerti notiek katru gadu un tajos noteikti tiek aicināti viņu draugi. Šoreiz kopā ar Saimes jauniešu un vidējā vecuma grupām koncertā piedalīsies viesi no Paņevežas, Visaginasa, Rīgas. Repertuārā ir latviešu un lietuviešu tautu dejas, kā arī iestudētas uzstāšanas.

Koncertā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvs Gervele, tautas muzikālā kapela Samanyčia (no Visaginasa), vidējās paaudzes deju ansamblis Miestelenai (no Paņevežas), jauniešu deju kolektīvs Laismeņa (LKC) un tautas deju ansamblis Ačkups (Rīgas Stradiņa universitāte).

Jāatzīmē, ka deju kolektīvs Saime nākamgad atzīmēs savu nelielu, bet skaistu jubileju – 10 pastāvēšanas gadus. Kā arī, saskaņā ar nesen notikušās Latvijas deju kolektīvu skates rezultātiem, kurā tiek atlasīti Vispārējo dziesmu un deju svētku dalībnieki, daugavpilieši ieņēma 9.vietu, apsteidzot aptuveni 112 pretendentus.
Koncerts notiks šodien, 12.maijā, plkst.15:00 Vienības namā.


Написать комментарий