9.maijs Rīgā: aiztur 32 cilvēkus, pret vienu sāk kriminālprocesu par policistes iepļaukāšanu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

9.maija svinības Rīgā kopumā aizritējušas mierīgi, pasākuma laikā aizturēti 32 cilvēki, un pret vienu sākts kriminālprocess par policistes iepļaukāšanu, portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Lielākoties cilvēki aizturēti par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un alkohola lietošanu sabiedriskā vietā. Trīs svinētāji aizturēti par narkotiku lietošanu. Sadovskis, raksturojot svētku norisi, sacīja, ka kopumā pasākums ir bijis mierīgs un arī aizturētos skaits ir neliels, taču pieaudzis to cilvēku skaits, kuri nav pakļāvušies policistiem, tāpēc varot teikt, ka cilvēki ir kļuvuši agresīvāki.

Visas dienas laikā policija noformējusi arī 73 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Sadovskis pastāstīja, ka dienas laikā laukumu pie Uzvaras pieminekļa apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku, uz vietas pasākumā bijuši apmēram 10 000 līdz 12 000 cilvēku, bet salūtu vakarā vērojuši ap 20 000 svinētāju.

Policijas palīdzība bijusi nepieciešama arī septiņiem noklīdušiem mazgadīgiem bērniem, kuri bija pazaudējuši vecākus. Jaunākais no pazudušajiem bijis trīs gadus vecs. Policisti visus bērnus nogādājuši pie vecākiem.

Pasākuma organizatori mājās trešdien nogādājuši arī kādu kara veterānu, kurš nespējis saviem spēkiem nokļūt mājās, jo viņu ietekmējis alkohols un saule, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Uzvaras dienas svinības Rīgā trešdien sākās jau no paša rīta un ilga līdz pat pusnaktij, noslēdzoties ar salūtu.


Написать комментарий