Pabriks viesosies Latgalē un apmeklēs 4.maija pasākumus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ceturtdien viesosies Rēzeknē, kur tiksies ar domniekiem un apmeklēs 4.maijam veltītos pasākumus, informēja ministrijā.

Dienu pirms valsts svētkiem un militārās parādes Rēzeknē, Pabriks tiksies ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, apmeklēs 2.Zemessardzes novada štābu un Zemessardzes 32.kājnieku bataljonu, kā arī Ludzas 2.vidusskolā un Zilupes vidusskolā skolēniem stāstīs par 4.maija vēsturiskajiem notikumiem.

Ministrs, turpinot Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku kopīgi organizētu lekciju ciklu skolās par Latvijas dalību starptautiskās drošības stiprināšanā, Ludzas 2.vidusskolas un citu novada skolu 9-12.klašu skolēniem stāstīs par dienas, kas mainīja Latvijas vēsturi - Neatkarības atjaunošanas dienas nozīmīgumu, valsts kopības izjūtu un Latvijas ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā.

Savukārt Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1.kājnieku bataljona pārstāvis majors Aivars Krjukovs skolēniem stāstīs par karavīra dienestu un bruņoto spēku dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Pabriks piedalīsies Ludzas Novadpētniecības muzeja izstādes "Latvijas Republikas Zemessardze un Jaunsardze. 20 gadi fotogrāfijās" atklāšanā. Kā arī tiksies ar Zilupes vidusskolas skolēniem.

Savukārt piektdien Pabriks apmeklēs valsts Neatkarības atjaunošanas dienai veltītos pasākumus bruņoto spēku dienā Rēzeknē.


Написать комментарий